Klaus Iohannis este candidatul PNL la funcţia de preşedinte al ţării

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal care s-a reunit luni pentru a stabili cine va candida din partea formaţiunii la alegerile prezidenţiale, l-a desemnat pe Klaus Iohannis drept candidat al PNL la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Iohannis a obţinut 111 voturi, iar Crin Antonescu 55 de voturi.

Înaintea întâlnirii Crin Antonescu a declarat "Eu cred că, cel puţin de cinci ani cât am condus partidul, m-am tot prezentat. Astăzi nu o să fac o prezentare foarte lungă".

Fiind întrebat dacă renunţă la candidatură pentru funcţia prezidenţială ţinând cont de rezultatele sondajului comandat de PNL, Antonescu a răspuns că nu renunţă şi că nu îşi asumă sondajul, dar nici nu îl contestă.

Preşedinte onorific Mircea Ionescu Quintus a precizat că nu face niciun comentariu legat de şansele celor doi. "Votul va fi secret pentru că aşa spune statutul. Eu nu voi ţine cont de sondaje. Important e sa îl alegem pe cel cu cele mai reale şanse".

Sondajul de opinie realizat de IRSOP la comanda PNL, cu o zi înainte de desemnarea candidatului la Prezidenţiale în Delegaţia Permanentă l-a văzut pe Klaus Iohannis ca fiind cel mai bine clasat candidat al PNL în cursa prezidenţială.

Cercetarea sociologică a fost realizată în perioada 10-17 iulie, pe un eşantion de 1.400 de oameni, Klaus Iohannis fiind cel mai clasat concurent al Opoziţiei în turul doi al cursei prezidenţiale contra lui Victor Ponta. Astfel, în turul doi al prezidenţialelor, Victor Ponta ar obţine 49%, Klaus Iohannis - 43%, procentul celor care spun niciunul sau nu răspund fiind de 8%.

Conform sondajului, 32% din cei chestionaţi ar vota cu Victor Ponta la prezidenţiale, în timp ce Klaus Iohannis ar fi preferat de 21%, Călin Popescu Tăriceanu - 10%, Mircea Geoană - 6%, Cristian Diaconescu - 6%, Crin Antonescu - 6%, Cătălin Predoiu - 5%, Dan Diaconescu - 4%, Mihai Răzvan Ungureanu - 1%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne