Furtuna tropicală Man-yi a devastat sud estul Japoniei – 3 morţi şi 5 dispăruţi

Kyoto, 16 septembrie 2013.
Kyoto, 16 septembrie 2013. (JIJI PRESS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.09.2013

Furtunile tropicale au devastat sud-estul Japoniei. Până în prezent trei morţi şi cinci dispăruţi au fost înregistrate, iar autostrăzile au fost blocate în mai multe regiuni.

Regiunea oraşului Kyoto, a fost cea mai afectată de inundaţii provocate după furtunile tropicale iar acum este ocupată să repare daunele lăsate în urmă de aceasta.

Luni, ploile masive au provocat revărsarea râului Yura din oraşul Fukuchiyama, iar casele şi terenurile din 5 districte s-au aflat sub ape. În regiunea Isa, apa s-a retras până la venitul serii. Peisajul de marţi afişa mobila scoasă la uscat de locuitorii zonei.

Unul din zonele cele mai vizitate din Kyoto, Arashiyama a fost inundată de asemenea, ploile record făcând râul Katsura să iasă din matcă. Barcagii ce transportau turişti s-au văzut obligaţi să închidă temporar şi mai multe multe bărci au fost găsite eşuate pe marginea malurilor.

În Koga, prefectura Shiga, inundaţiile au distrus o cale de tren. Administratori reţelei de transport Shigaraki Kohgen Railway spun că un pilon a fost luat de apă şi un pod de 32 de metri a fost dărâmat.

În oraşul Tsu, o mamă şi fiica sa sunt căutate de autorităţi. Maşina celor două a fost găsită luni dimineaţă, la marginea unui râu iar poliţia e de părere că a fost abandondată atunci când a rămas blocată de către inundaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor