Funcţionari de la primăria Chişinău investigaţi pentru neglijenţă în serviciu

Procurorii afirmă că factori de decizie ai Primăriei Chişinău vor fi cercetaţi penal pentru neglijenţă în serviciu la gestionarea proastă a patrimoniului municipal.
Primăria municipiului Chişinău
Primăria municipiului Chişinău (chisinău.md)

Procuratura Republicii Moldova a anunţat miercuri că s-a autosesizat în baza materialelor apărute în presă de la Chişinău, potrivit cărora, administraţia publică locală ar fi alocat 2,2 milioane de lei pentru reparaţia grădiniţei nr.50 din sectorul Rîşcani al Capitalei, în vederea creării condiţiilor unei şcoli pentru copiii cu dizabilităţi, însă o organizaţie neguvernamentală, amplasată în aceeaşi incintă din 2001, ar refuza să elibereze sediul primit în locaţie, deşi termenul contractului ar fi expirat încă în 2002.

Potrivit investigaţiilor procuraturii municipale, la 3 ianuarie 2012 a expirat termenul contractului de locaţiune încheiat cu Fundaţia „Ecoul Cernobîlului”, însă factorii de decizie ai primăriei Capitalei nu ar fi făcut nimic pentru a elibera spaţiul ocupat ilegal până în prezent.

Urmare a intervenţiei organelor de drept, administraţia publică locală şi-a revendicat, la începutul acestei săptămâni, drepturile asupra imobilului, fiind asigurată integritatea şi paza sediului în litigiu, Fundaţiei fiindu-i acordat termen pentru ridicarea bunurilor. În rezultatul abaterilor grave constatate, procuratura municipiului Chişinău a pornit o cauză penală pe faptul neglijenţei în serviciu, reţinută în acţiunile funcţionarilor administraţiei publice locale la gestionarea patrimoniului municipal.

În procesul investigaţiilor s-ar mai fi stabilit că, în anul 1997, Fundaţia „Ecoul Cernobîlului” a mai primit în locaţiune de la primărie un spaţiu nelocativ pentru amplasarea oficiului cu o suprafaţă totală de 175 m.p. pe strada Florilor din sectorul Rîşcani municipiul Chişinău. Peste cinci ani, preşedinta Fundaţiei a privatizat încăperea, pe care, în anul 2010 a donat-o fiului său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe