Fructele de pădure goji: un superaliment transmis de 2500 de ani

Fructe goji
Fructe goji (Captură)

În timp ce iau un pumn de fructe de pădure goji şi le arunc în blenderul umplut cu fructe şi verdeţuri, mama râde de dincolo de bucătărie.

De ce chicoteşti, dragă mamă? Pentru ea, e puţin amuzant că super alimente precum fructele de pădure goji, utilizate pe scară largă în medicina chineză de peste 2.500 de ani, au început doar acum să devină cunoscute în Occident.

Deci, ce sunt aceste fructe de pădure roşii-portocalii, şi de ce încep să apară peste tot? În ciuda faptului că sunt mai mici decât stafidele, ele conţin o cantitate surprinzătoare de nutrienţi şi antioxidanţi. De asemenea, au un număr scăzut de calorii, nu conţin grăsimi şi sunt bogate în fibre.

Consumul fructelor de pădure goji, potrivit cunoştinţelor transmise în China de generaţii, ar oferi beneficii de longevitate şi anti-îmbătrânire. Deşi studiile nu au dovedit acest lucru, studii preliminare au descoperit că sucul de goji promovează bunăstarea fizică şi mentală, starea de calm, fericire, calitatea somnului, şi performanţele atletice, potrivit WebMD.com.

Fructele de pădure goji sunt dulci şi uşor acrişoare, precum afinele. Aceste fructe de pădure pot fi consumate crude, fierte şi uscate. Îmi place să adaug, dimineaţa, un mic pumn de fructe de pădure goji în apă fierbinte cu bucăţele de ginseng, pentru un ceai revigorant de plante. Se poate pune în bolurile cu cereale, şi are un gust delicios într-un smoothie, ca îndulcitor natural.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură