Fotbal: Selecţionerul Japoniei, Alberto Zaccheroni, susţine varianta iernii pentru CM 2022

Antrenorul italian, Alberto Zaccheroni. (Kiyoshi Ota / Getty Images)
Epoch Times România
11.10.2013

Italianul Alberto Zaccheroni, selecţionerul echipei de fotbal a Japoniei, susţine modificarea datei de disputare a turneului final al CM 2022 din Qatar, din luna iulie în luna ianuarie, relatează agenţia Reuters.

"Personal, cred că vom avea o calitate mai mare, dacă vom muta data Cupei Mondiale. Meciurile trebuie să se bucure de un ambient plăcut şi mutarea turneului în ianuarie ar fi răspunsul", a declarat selecţionerul Japoniei, înainte de amicalul cu Serbia de vineri.

Zaccheroni a condus Japonia la victorie în Cupa Asiei 2011 din Qatar, când organizatorii au optat să găzduiască competiţia în luna ianuarie.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a iniţiat un larg proces de consultare, înainte de a decide în ce perioadă a anului va avea loc CM 2022. Blatter preferă varianta iernii, în timp ce federaţiile europene apreciază că ar fi imposibil să se organizeze turnul final în vară.

Organizatorii din Qatar susţin că pot organiza turneul final în orice perioadă a anului, datorită tehnologiilor avansate de răcire de care vor dispune stadioanele, zona de antrenament şi zonele pentru fani.

O decizie finală este aşteptată după CM 2014 din Brazilia, a anunţat Blatter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor