Fotbal: Prima reuniune a Comitetului Executiv al FRF din anul 2013

Epoch Times România
23.01.2013

Prima şedinţă din acest an a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal s-a desfăşurat miercuri la Bucureşti.

În cadrul unei conferinţe de presă a preşedintelui FRF, Mircea Sandu, au fost prezentate punctele care au format ordinea de zi.

Mircea Sandu a precizat că a informat Comitetul Executiv despre problemele legislative şi financiare cu care se confruntă cluburile din România. În context, un subiect a fost legat de micşorarea numărului de echipe care se găsesc acum în eşaloanele doi şi trei.

În privinţa Ligii I, preşedintele FRF a spus: "Pe data de 11 februarie va avea loc Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal care dezbate şi diminuarea numărului de grupări din prima Ligă. Apoi, vom discuta în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal".

Legat de posibilitatea ca jocul oficial Ungaria - România să se desfăşoare cu porţile închise, Mircea Sandu a spus că multă lume are de suferit, din cauza unui număr redus de spectatori.

În continuare, el a precizat: "Pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, la alegerile din 2014, eu susţin candidatura lui Gică Popescu. Are rezultate ca fotbalist, ca manager, plus că vorbeşte cel puţin patru limbi străine". Mircea Sandu a evocat şi numele lui Gheorghe Hagi, care are bune rezultate. "Nu sunt mulţi cei care îşi asumă o asemenea responsabilitate foarte mare. În spatele unui meci de fotbal care se vede, eşti responsabil de absolut tot ceea ce se întâmplă".

Mircea Sandu a spus că se va retrage din conducerea executivă a FRF dar, dacă i se propune postul de preşedinte onorific, va accepta.

În context, Mircea Sandu a anunţata că Gică Popescu a solicitat suspendarea sa din funcţia pe care o deţine la UEFA, din cauza situaţiei sale legate de Dosarul Transferurilor.

Preşedintele a mai evocat situaţia cluburilor de fotbal din Timişoara şi Craiova. El s-a bucurat că Timişoara are echipă bună, cu şanse de promovare în prima Ligă şi speră ca şi fotbalul craiovean să fie în curând reprezentat în eşalonul secund, după implicarea autorităţilor locale.

Despre atacantul Adrian Mutu a spus că a fost convocat de selecţionerul Victor Piţurcă şi aşteaptă o bună evoluţie a fotbalistului român.

La finalul conferinţei de presă preşedintelui FRF a prezentat opinia sa despre "Strategia sportului românesc", o lege care poate să dea roade, după 12-14 ani de la promulgarea de către preşedintele României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor