Fotbal: Portarul Poleksic a negat că ar fi încercat să trucheze meciul Liverpool - Debrecen

Epoch Times România
06.02.2013

Portarul echipei maghiare de fotbal Debrecen, Vukasin Poleksic, a negat că ar fi încercat să trucheze meciul din Liga Campionilor cu Liverpool, în 2009, pierdut în deplasare cu 0-1, el precizând că evoluţia lui din acel meci ar trebui să vorbească de la sine, informează Reuters.

Europol a anunţat luni că anchetează circa 680 de meciuri de fotbal, suspectate că au fost trucate, unele fiind din preliminariile Cupei Mondiale şi Campionatului European, dar şi din Liga Campionilor.

Conform presei, meciul Liverpool - Debrecen a fost obiectul unui plan care a eşuat, echipa maghiară trebuind să primească mai mult de două goluri. Clubul Debrecen a precizat că a investigat deja acest caz, în timp ce Liverpool nu este suspectat în această afacere.

"Cine s-a uitat la meci ştie că lumea spune prostii. A fost cel mai mare meci din cariera mea, iar Liverpool a fost întotdeauna echipa mea favorită. Nu pot să cred ce s-a spus despre mine, dar nu-mi pasă, fiindcă ştiu că sunt curat", a declarat Poleksic pentru numărul de miercuri al cotidianului britanic The Daily Mail.

Potrivit mass-media, un alt meci al lui Debrecen din acea ediţie a Ligii Campionilor, 3-4 acasă cu Fiorentina (dublă Adrian Mutu pentru oaspeţi), a fost ţinta unei tentative de trucare. În poarta lui Debrecen şi în acea partidă, muntenegreanul Poleksic, a fost suspendat doi ani de UEFA fiindcă n-a anunţat o tentativă de mituire din partea unui grup implicat în pariuri şi aranjarea de meciuri.

Poleksic a făcut apel la Tribunalul de arbitraj pentru sport (TAS), dar acesta a menţinut suspendarea dictată de UEFA. Goalkeeperul a revenit pe teren în acest sezon. Debrecen a indicat că portarul a fost sancţionat fiindcă n-a anunţat autorităţile, dar n-a încercat să trucheze vreun meci şi a refuzat mita oferită.

După acelaşi meci cu Fiorentina, un jucător maghiar al lui Debrecen, Norbert Meszaros, a fost suspendat un an şi jumătate de UEFA, dar TAS a anulat această sancţiune.

Luna trecută, înaintea dezvăluirilor făcute de Europol, secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a afirmat că nu au fost trucate meciuri din Liga Campionilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor