Fotbal - Liga I: Steaua Bucureşti - Viitorul Constanţa 2-5

Steaua Bucureşti.
Steaua Bucureşti. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
20.05.2013
Proaspăta campioană Steaua Bucureşti a fost învinsă surprinzător de Viitorul Constanţa cu scorul de 5-2 (4-1), duminică seara, în Ghencea, într-un meci din etapa a 32-a a Ligii I de fotbal.

Oaspeţii au deschis scorul prin Aurelian Chiţu (8) şi l-au majorat prin ex-stelistul Nicolae Dică (34), în urma unui penalty scos de Vlad Rusu (produs al Stelei), în faţa lui Doru Bratu. Steaua a părut că revine în joc, după ce Stefan Nikolic (36) a transformat un penalty după henţul lui Ionuţ Puţanu, dar peste câteva zeci de secunde Viitorul a refăcut avantajul, la capătul unui atac purtat de Chiţu, care a reuşit "dubla" (37). Ionuţ Larie a ridicat scorul la un neverosimil 4-1 pentru echipa patronată de Gică Hagi (41).

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei, l-a schimbat pe fundaşul Bratu (cu Georgijevski), care a gafat la trei goluri ale oaspeţilor, iar la pauză i-a introdus şi Adrian Popa şi Raul Rusescu.

O parte din suporterii stelişti au părăsit stadionul la pauză, nemulţumiţi de rezultat. Fanii stelişti au scandat "Gică Hagi, te iubim, dar blatul nu-l suferim".

Steaua a început cursa de urmărire şi a marcat o dată în repriza secundă, prin Adi Rocha (57), după o ratare monumentală a brazilianului.

Viitorul nu a cedat şi a reuşit să mai marcheze o dată, prin macedoneanul de 18 ani Boban Nikolov (64), cu execuţie foarte frumoasă. Viitorul a fost aproape şi de golul şase (90+3), dar Vlad Rusu a irosit un penalty scos de Chiţu (a apărat Vlad Cojocaru).

La Viitorul au jucat în acest meci şapte fotbalişti care au trecut pe la Steaua, Cosmin Vâtcă, Alin Toşca, Alexandru Lazăr, Nicolae Dică, Vlad Rusu, Vasilica Cristocea şi Mihai Onicaş. Un al optulea, Florin Bejan, a rămas pe banca de rezerve. La Steaua a fost integralist Gabi Iancu, adus în iarnă de la Viitorul.

Steaua a pierdut primul său meci pe teren propriu în campionat de la eşecul suferit pe 20 aprilie 2012, cu FC Vaslui (0-1).

Viitorul, care luptă pentru evitarea retrogradării, a reuşit a patra sa victorie în deplasare în acest sezon, faţă de numai trei înregistrate pe teren propriu.

Steaua Bucureşti - FC Viitorul Constanţa 2-5 (1-4), stadion "Steaua" - Bucureşti

Au marcat: Stefan Nikolic (36 - penalty), Adi Rocha Sobrinho Filho (57), respectiv Aurelian Chiţu (8, 37), Nicolae Dică (34 - penalty), Ionuţ Larie (41), Boban Nikolov (64).

Vlad Rusu a ratat un penalty în min. 90+3 (a apărat Vlad Cojocaru).

Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti); arbitri asistenţi: Cristian Nica (Ploieşti), Valentin Avram (Bucureşti); arbitru de rezervă: Teodor Crăciunescu (Râmnicu Vâlcea)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor