Fotbal: Gascoigne a crezut că va muri în timpul tratamentului de dezalcoolizare din SUA

Epoch Times România
10.03.2013

Fostul fotbalist englez Paul Gascoigne, în vârstă de 45 ani, a crezut că va muri în timpul tratamentului de dezalcoolizare la care a fost supus luna trecută, în Statele Unite, scrie presa britanică.

În vârstă de 45 ani, "Gazza" a dezvăluit că i-a auzit pe doctorii care se ocupau de el exprimându-şi scepticismul în legătură cu şansele sale de supravieţuire, înainte de a intra în comă, care a durat trei zile.

"Credeam că nu o să supravieţuiesc. Am văzut moartea cu ochii şi nu mai vreau să trec niciodată prin aşa ceva", a declarat Gascoigne într-un interviu publicat duminică de ziarul The Sun.

Fostul fotbalist şi-a reamintit că i-a implorat pe doctori: "Vă rog, salvaţi-mi viaţa. Nu vreau să mor". El i-a auzit apoi pe medici discutând între ei, iar unul dintre aceştia a spus: "Nu cred că tipul ăsta va scăpa".

"Medicii, care şi-au petrecut întreaga lor carieră tratând alcoolici, mi-au spus că dezintoxicarea mea a fost cea mai dificilă pe care au văzut-o vreodată", a adăugat Gascoigne, care a fost legat de pat pe durata tratamentului.

"Aşa încătuşat cum eram în acel moment, arătam ca un cadavru. Eram practic o epavă. Au fost nevoiţi să mă lege pentru ca să nu-mi iasă tuburile prin care îmi erau injectate diferite substanţe în ambele braţe. Mi-au pompat mai multe medicamente decât oricărui alt pacient", a mai povestit fostul fotbalist.

Gascoigne se luptă de mulţi ani cu dependenţa de alcool şi susţine că ultimele probleme au apărut vara trecută, în cursul unei călătorii în Dubai, când s-a reapucat să bea după 17 luni de abstinenţă.

Fostul jucător al echipelor Newcastle, Tottenham, Lazio, Glasgow Rangers şi Everton susţine acum că vrea să profite de noua şansă care i s-a oferit şi să nu mai consume alcool niciodată în viaţa sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor