Fotbal. Cosmin Contra, fericit după victoria cu 3-1 în faţa reprezentativei Kazahstanului

"Sunt foarte fericit că am debutat cu o victorie. Îi felicit pe băieţi pentru atitudine, au muncit şi au pus în aplicare planul tactic pe care l-am stabilit. Mă bucur că s-a văzut ceva schimbat în jocul nostru azi." - selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra.
Selecţionerul român Cosmin Contra.
Selecţionerul român Cosmin Contra. (Echipa nationala de fotbal a României/facebook)
Marius Drăgoi
06.10.2017

Naţionala de fotbal a ţării noastre a debutat cu o victorie sub conducerea noului tehnician Cosmin Contra. Penultima partidă din campania de calificare pentru CM 2018 de anul viitor din Rusia, susţinută în compania reprezentativei Kazahstanului, şi câştigată cu scorul de 3-1 (2-0), le-a adus tricolorilor un plus de moral în urma eşecului cu privire la ratarea participării ţării noastre la turneul final de anul viitor.

Golurile au fost marcate de Constantin Budescu (33, 38 — penalty) şi Claudiu Keşeru (73), respectiv Baurijan Turisbek (82).

Cosmin Contra (41 de ani), proaspăt numit la cârma naţionalei, este fericit de rezultatul obţinut, rezultat care la început de drum îl va impulsiona pe viitor, şi totodată îi va da încrederea în obţinerea obiectivului principal - calificarea la Campionatul European din 2020.

"Sunt foarte fericit că am debutat cu o victorie. Îi felicit pe băieţi pentru atitudine, au muncit şi au pus în aplicare planul tactic pe care l-am stabilit. Mă bucur că s-a văzut ceva schimbat în jocul nostru azi. Sper ca de acum înainte să jucăm din ce în ce mai bine. Nu vreau să analizez ce s-a întâmplat în era Daum. Băieţii au avut o atitudine bună. M-aş fi bucurat să înscrie şi Andone pentru că îşi doreşte foarte mult. Îmi doresc să înscrie cât mai mulţi jucători pentru că ăsta a fost punctul nostru slab până acum. Jucam bine în apărare, dar nu reuşeam să înscriem. Sper ca acest meci să fie un nou început şi să marcăm multe goluri", a declarat Contra la conferinţa de presă organizată după partida de pe stadionul ''Ilie Oana'' din Ploieşti.

"Au fost şi momente de relaxare în jocul nostru, momente în care le-am permis adversarilor să devină periculoşi. Acum nu avem timp, dar vom analiza atent aceste lucruri pentru a elimina greşelile pe care le facem. În Danemarca vom merge să jucăm fotbal. Vrem să arătăm aceeaşi atitudine şi să câştigăm. Sper să repetăm jocul din seara asta, mai ales că băieţii au prins încredere. Mi-am pierdut vocea prin minutul 20 cred. Nu mai ţin minte dacă s-a întâmplat după gol, dar am strigat la băieţi de pe margine şi mi-am pierdut vocea. O să-mi revin. Eu mă întorc cu plăcere acolo unde mă simt ca acasă. Iar aici, la Ploieşti, m-am simţit ca acasă. Vom reveni aici să jucăm aici, de ce nu? Eu şi băieţii ne-am simţit bine", a mai spus noul tehnician.

Contra nu a uitat să evidenţieze evoluţia elevilor săi şi mai ales a lui Constantin Budescu, autorul primelor două goluri ale României.

"Budescu a avut o evoluţie bună azi şi datorită coechipierilor. Este şi meritul lor. El e pe drumul cel bun, dar trebuie să aibă continuitate. Azi a făcut un joc bun şi pe faza de apărare. Merită să poarte tricoul cu numărul 10 (n.r. — Budescu a jucat în acest meci cu numărul 14) dacă va juca aşa, dar nu e important cine poartă numărul 10. Şi Grozav a jucat foarte bine astăzi", a continuat acesta.

Duminică, 8 octombrie, cu începere de la ora 19,00, tricolorii vor fi prezenţi pe stadionul Parken din Copenhaga, acolo unde va întâlni reprezentativa Danemarcei, ultimul meci din cadrul Grupei E a preliminariilor CM 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor