Videanu, nemulţumit de folosirea termenului "corupţie" în acuzaţiile care îl vizează

Adriean Videanu, conferinţă de presă ţinută la sediul PDL
Adriean Videanu, conferinţă de presă ţinută la sediul PDL (Epoch Times România)

Adriean Videanu, unul dintre greii PDL, a fost arestat preventiv, sâmbătă dimineaţă, în dosarul Bica 2, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu. Preşedintele PDL Bucureşti susţine că singurul lucru pe care şi-l reproşează este că în 10 minute a ajuns de la statutul de suspect la cel de inculpat.

Procurorii DNA au arătat că, pe 24 octombrie 2013, într-un dosar instrumentat de DIICOT care viza punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale şi crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD, procurorul de caz a dispus luarea măsurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru asupra unui număr de 80 acţiuni, deţinute de Adriean Videanu la o firmă.

La 25 februarie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror şef al DIICOT, a dat o ordonanţă prin care a dispus încălcarea prevederilor legale de competenţă, admiterea solicitării lui Videanu şi a ridicat sechestrul asigurator.

Astfel, procurorii evidenţiază că Alina Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat.

După arestarea sa preventivă, Adriean Videanu a declarat, potrivit Mediafax, că ridicarea sechestrului pe acţiunile sale la Titan Mar SA "nu a produs niciun efect juridic, dar absolut niciun efect juridic". Politicianul a explicat că, începând din anul 2012, acţiunile nominative ale companiei au fost transformate în acţiuni la purtător.

Întrebat cum comentează acuzaţiile procurorilor, Adriean Videanu a replicat: "Singurul lucru pe care mi-l reproşez este că în zece minute am trecut de la situaţia de suspect la cea de inculpat şi n-am avut timp să depun probele la DNA, că n-am fi ajuns în situaţia asta."

Fostul ministru susţine că a fost şocat la aflarea deciziei de arestare a sa "mai ales prin perspectiva faptului că nu există o acuză de corupţie, este o acuză de complicitate la abuz în serviciu".

"Vreau să ştiţi că abuzul în serviciu este o infracţiune de serviciu, nu o infracţiune de corupţie", a subliniat Adriean Videanu, nemulţumit de utilizarea termenului "corupţie" în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.