Capăt de linie. Videanu, Bica, Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş, arestaţi preventiv

Adriean Videanu răspunde la întrebările presei, 24 septembrie 2012
Adriean Videanu răspunde la întrebările presei, 24 septembrie 2012 (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Preşedintele PDL Bucureşti Adriean Videanu, fosta şefă DIICOT Alina Bica, consilierul acesteia Florentin Mihăilescu, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul său Alin, acuzaţi de corupţie în dosarul Bica 2, au fost arestaţi preventiv, potrivit unei decizii luate sâmbătă dimineaţa de magistraţii Curţii Supreme după audieri maraton, informează Mediafax.

Decizia luată în cazul celor cinci inculpaţi din dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica nu este însă definitivă, aceasta putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

În acest dosar, Alina Bica este urmărită penal pentru luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea făptuitorului.

Dorin Cocoş este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

Adriean Videanu, Alin Cocoş şi Florentin Mihăilescu urmează să fie încarceraţi, în timp ce Dorin Cocoş şi Alina Bica se află deja în arest - în dosarul Microsoft, respectiv în cel al despăgubirii ilegale de la ANRP.

În ordonanţa de reţinere a lui Dorin Cocoş se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"În perioada ianuarie 2011 - 2012, inculpatul Cocoş Dorin a promis, pretins şi primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranşe, în schimbul influenţei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela şi Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluţionării a doua dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafaţă peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea soluţionării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocoş Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi, inculpatei Bica Alina Mihaela."

Pentru a citi mai mult despre acest dosar intraţi aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne