Fosta noră a lui Virgil Măgureanu şi Florin Ghiulbenghian fac noi denunţuri la DNA. În colimator Traian Băsescu şi fostul şef DNA

Alina Petre - fostă Măgureanu - şi Florin Ghiulbenghian continua seria denunţurilor răsunătoare la DNA. Unul din cei vizaţi de denunţuri este chiar fostul şef al statului, Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostă noră a lui Virgil Măgureanu şi omul de afaceri Florin Mihai Ghiulbenghian au depus un nou denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie. Denunţul îi vizează pe fostul şef al statului, Traian Băsescu, pe fostul şef al DNA, Daniel Morar, pe fostul consilier prezidenţial Daniel Moldoveanu şi doi procurori anticorupţie.

Potrivit digi 24, Alina Măgureanu şi Ghiulbenghian l-au reclamat pe procurorul DNA care trebuia să instrumenteze dosarele care vizau presupuse infracţiuni comise de Crin Antonescu şi pe procurorul care era însărcinat să rezolve dosarele în care Liviu Negoiţă era acuzat cu semnarea ilegală a unui contract de credit.

Cei doi precizează în denunţul lor „în ultimele sale zile de mandat ca ministru al Tineretului şi Sportului” Crin Antonescu ar fi emis ilegal un titlu de proprietate pentru o suprafaţă de circa 70.000 de metri pătraţi din Parcul Herăstrău, în favoarea oamenilor de afaceri Bartolomeu Finiş şi Adrian Petrache, care ulterior ar fi făcut presiuni pentru a evacua clubul sportiv Sportul Studenţesc din Herăstrău, se arată în denunţ.

Ghiulbenghian susţine că a vorbit despre acest lucru şi cu fostul preşedinte Traian Băsescu, în cursul anului 2007 şi că, în urma unei discuţii televizate pe acest subiect, Crin Antonescu i-ar fi propus un armistiţiu lui Traian Băsescu. Discuţia ar fi avut loc prin intermediul consilierului prezidenţial Daniel Moldoveanu, iar termenii negocierii ar fi fost următorii: Crin Antonescu nu-l mai critică timp de un an de zile pe Traian Băsescu, iar în schimb, fostul preşedinte ar fi intervenit la DNA pentru oprirea dosarului penal referitor la parcul Herăstrău, se arată în denunţ.

Potrivit sursei citate, Moldoveanu a declarat că va discuta direct cu Daniel Morar, la vremea respectivă procuror-şef al DNA, în prezent judecător la Curtea Constituţională, pentru blocarea dosarului. Ghiulbenghian a mai declarat că, după ştiinţa sa, cei doi politicieni au respectat înţelegerea negociată. Drept dovadă, în urmă cu câteva luni i s-a comunicat că dosarul referitor la Crin Antonescu a fost clasat pe motiv că s-ar fi prescris faptele.

În denunţul celor doi se mai face referire la un credit pe care fostul primar al sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă, l-ar fi obţinut ilegal de la BCR, fapt pe care Florin Ghiulbenghian l-a denunţat la DNA.

Ghiulbeghian a relatat că în 2009 a fost chemat la o întâlnire cu Daniel Moldoveanu iar consilierul prezidenţial i-ar fi cerut lui Florin Ghiulbenghian să depună plângere la DNA împotriva lui Liviu Negoiţă, la solicitarea lui Traian Băsescu. Motivul ar consta în faptul că Vasile Blaga ar fi vrut să-l nominalizeze pe Liviu Negoiţă pentru funcţia de premier, iar fostul preşedinte avea nevoie de un mijloc de descurajare a acestora.

Potrivit la Ghiulbenghian, acelaşi lucru i-a fost cerut şi într-o discuţie pe care a avut-o cu Traian Băsescu. Reclamaţia trebuia făcută în aşa fel încât să poată fi clasată de procurori, căci fostul preşedinte voia ca Liviu Negoiţă să fie doar speriat, nu şi arestat. Consilierul prezidenţial i-ar fi spus că aceste lucruri au fost deja discutate între Traian Băsescu şi Daniel Morar. Afaceristul mai susţine că a fost contactat după câteva luni de un procuror care i-ar fi spus că a primit ordin de la Daniel Morar să claseze dosarul.

Potrivit digi24,ro, denunţul poartă antetul eurhonest, Fundaţia pentru Bună Guvernanţă şi Preîntâmpinarea Corupţiei, un ONG al cărei preşedinte este Florin Ghiulbenghian. Acesta este mason, om de afaceri deţinător al reţelei de case de schimb valutar Edmond, dar şi revoluţionar, arată sursa citată

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne