Alina Gorghiu: S-a dus o campanie de mistificare a OUG privind interceptările. Sper să nu fie ascunsă printr-un sertar

"Lideri marginali" precum Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, au promovat mitul potrivit căruia toţi românii sunt ascultaţi, acuză Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Orice fel de denaturare a sensului OUG privind interceptările - act normativ menit să ţină sub control situaţia după decizia CCR care a spart "Binomul" - ne face rău şi nouă, şi statului român, şi Parlamentului României, a declarat miercuri copreşedintele PNL Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

"Sunt de acord că OUG trebuie dezbătută în Parlament şi dacă specialiştii şi grupurile parlamentare vor decide că trebuie amendată ordonanţa, aşa vom face. S-a dus o campanie de mistificare a conţinutului acestei OUG de o săptămână şi ceva de când ea este făcută publică. Bine că a venit în Parlament.

Cred că orice fel de denaturare a sensului acestei Ordonanţe ne face rău şi nouă, şi statului român, şi Parlamentului României, dar mai sunt partide marginale şi lideri care vor să ţină viu un brand care deja este istorie, care nu fac decât să folosească populist nişte texte dintr-o OUG interpretată într-o manieră proprie. OUG este binevenită în Senat. Sper să nu fie ascunsă printr-un sertar şi să o dezbatem, pentru că este foarte important să asigurăm coerenţă şi continuitate în domeniu", a declarat Alina Gorghiu.

Liderul PNL susţine că "lideri marginali" precum Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, au promovat mitul potrivit căruia toţi românii sunt ascultaţi.

"Aceasta a fost o poveste, un mit pe care l-au promovat aceşti lideri marginali, care nici măcar susţinerea colegilor de alianţă nu o au ca să promoveze o moţiune simplă în Senat, mitul este că toţi românii sunt ascultaţi. Îi speriem pe toţi, creăm panică în România, sunteţi toţi ascultaţi şi, dacă mai staţi mult de vorbă cu dl Tăriceanu, o să credeţi că vă ascultă de trei ori odată", a subliniat Alina Gorghiu, adăugând că anul trecut au fost date 42.000 de mandate de ascultare în România.

"Hai să renunţăm la panică, ipocrizie, hai să ne apucăm de muncă şi să vedem dacă este ceva de schimbat în OUG, schimbăm, dacă propunerea dl Dragnea va fi una care să fie constructivă, sigur că o votăm, sigur că este un amendament pe care putem să-l votăm, dar lucrurile acestea nu pot fi spuse înainte, ci în urma unei dezbateri cu factorii de decizie, mai vin asociaţiile de judecători, de procurori, DNA, CSM. Ne aşezăm la masă şi decidem ce este bine de făcut, astfel încât să respectăm şi decizia CCR, şi interesul statului român, şi drepturile şi libertăţilor cetăţenilor români", a concluzionat copreşedintele PNL.