Fost şef al CSM: Practic, avem o problemă cu CCR

România are o mare problemă cu nerespectarea statului de drept, la fel ca Armenia şi Ucraina, după cum arată datele Comisiei de la Veneţia, a atras atenţia fostul şef CSM, Horatius Dumbravă.
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
20.07.2018

Raportul Comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei ar trebui să dea mult de gândit Curţii Constituţionale, a opinat, la Digi24, fostul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Horatius Dumbravă.

"Practic, avem o problemă cu CCR, pentru că ceea ce spune Comisia de la Veneţia, sunt 9 puncte, prin care se referă la anumite chestiuni de nerespectare a regulilor statului de drept, care au trecut prin filtrul CCR şi sper ca însăşi CCR să aibă un examen foarte serios a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Nu cred că e o situaţie prea bună pentru noi, România, astăzi, să ne trezim cu Comisia de la Veneţia, după ce de atâtea ori CCR a examinat şi a constatat că e constituţional un articol de lege, când, de fapt, iată ce probleme avem.

Uitaţi-vă pe pagina web a Comisiei de la Veneţia şi o să vedeţi Armenia, Ucraina, Azerbaijan, Polonia, România de două ori şi Albania, oare ne simţim bine? GRECO este un organism care conclucrează cu Comisia de la Veneţia şi se ocupă de ceea ce înseamnă lupta anticorupţie la nivel european, România apare de două ori pe pagina principală, oare e bine?", a declarat Horatius Dumbravă.

Reamintim că prestigioasa Comisie de la Veneţia a publicat o opinie preliminară asupra celor trei legi ale Justiţiei din care reiese că modificările aduse de coaliţia PSD-ALDE riscă să submineze independenţa procurorilor şi judecătorilor, precum şi încrederea publicului în justiţie. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor