Milioane de cazuri de infectare cu virus Wuhan sunt nedetectate - medici germani

(Timothy A Clary/Getty)

Cercetătorii de la o universitate germană au declarat că ţările au găsit în medie doar aproximativ 6% din infecţiile cu coronavirus. Numărul real al persoanelor infectate la nivel global ar putea să fi ajuns deja la zeci de milioane de oameni.

Numărul total al infecţiilor cu coronavirus este posibil să fie mult mai mare decât cifrele înregistrate oficial de autorităţile medicale din întreaga lume, potrivit unui nou studiu.

Christian Bommer şi Sebastian Vollmer de la Universitatea Göttingen din Germania centrală au analizat datele dintr-un studiu recent publicat în jurnalul lunar The Lancet Infectious Diseases.

Cercetătorii au analizat estimările mortalităţii prin coronavirus şi timpul de la infecţie până la deces pentru a evalua calitatea înregistrărilor oficiale de caz.

Potrivit cercetătorilor germani, datele au arătat că ţările au descoperit în medie doar 6% dintre toate infecţiile cu virus Wuhan. Aceştia au afirmat că numărul real al persoanelor infectate cu coronavirus ar fi ajuns deja la câteva zeci de milioane de oameni din întreaga lume.

„Aceste rezultate înseamnă că guvernele şi factorii de decizie trebuie să exercite precauţie extremă atunci când interpretează cifrele cazurilor în scopuri de planificare”, a afirma Vollmer, profesor de economie la universitate.

"Astfel de diferenţe extreme în ceea ce priveşte cantitatea şi calitatea testelor efectuate în diferite ţări presupune că înregistrările oficiale ale cazurilor sunt în mare parte neinformative şi nu oferă informaţii utile", a avertizat el.

'Zeci de milioane'

Bommer şi Vollmer au estimat că, la 31 martie 2020, Germania ar fi avut probabil 460.000 de infecţii. Pe baza aceleiaşi metode, ei calculează că SUA au avut probabil peste 10 milioane, Spania peste 5 milioane, Italia aproximativ 3 milioane şi Marea Britanie aproximativ 2 milioane de infecţii cu virus Wuhan.

Cu toate acestea, universitatea Johns Hopkins a raportat aproximativ 900.000 de cazuri diagnosticate formal şi confirmate la nivel mondial.

"În timp ce datele Johns Hopkins raportează mai puţin de un milion de cazuri confirmate la nivel global în momentul în care este scris acest studiu, estimăm că numărul infecţiilor este de câteva zeci de milioane", se arată în lucrare.

Potrivit autorilor, testarea inadecvată şi întârziată poate fi motivul pentru care unele ţări europene, inclusiv Italia şi Spania, se confruntă cu rate de victime mult mai mari (în raport cu cazurile confirmate raportate) decât Germania.

Ei estimează că Germania a identificat în jur de 15,6% din totalul cazurilor sale, comparativ cu doar 3,5% în Italia sau 1,7% în Spania. Se estimează că ratele de detecţie ar fi şi mai mici în SUA (1,6%) şi Marea Britanie (1,2%).

Cercetătorii au cerut îmbunătăţiri majore în capacitatea ţărilor de a detecta noi infecţii şi apoi adoptarea de măsuri pentru izolarea pacienţilor infectaţi şi urmărirea persoanelor de contact.

În cazul în care ţările nu reuşesc să facă acest lucru, „virusul ar putea rămâne nedetectat din nou pentru o perioadă îndelungată de timp, iar apariţia unui nou focar este, probabil, doar o chestiune de timp”, au avertizat autorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură