Fost pesedist, candidat surpriză la Cotroceni. Lansează "conceptul" IVAN 24 şi atacuri voalate la adresa lui Dăncilă

Catalin Ivan
Catalin Ivan (Facebook)

Fostul europarlamentar PSD Cătălin Ivan a anunţat, marţi, că intră în cursa pentru Palatul Cotroceni din partea Partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN) pe care îl conduce.

"Astăzi mi-am anunţat candidatura pentru funcţia de Preşedinte al României în Bucureşti, într-un loc simbolic al industriei din România, o hală de producţie a GRIRO (fosta uzină Griviţa). Campania electorală poartă titulara 'IVAN 24', semnalând demararea unui proiect politic de lungă durată. Este vorba despre mult mai mult decât o competiţie electorală. Miza este infinit mai mare.

Cei care merg la vot pe 10 noiembrie trebuie să se gândească la cei cinci ani care au trecut, dar mai ales la cei cinci ani ani care vor urma. Dacă votăm ce am mai votat, vom avea ceea ce am mai avut. Acelaşi dezinteres, aceeaşi impostură, acelaşi zgomot general, gâlceavă de mahala pentru nimic, aceeaşi lipsă de viziune.

România, deşi are cea mai săracă populaţie, este condusă de cea mai bogată clasă politică din Europa, cu averi colosale făcute din bani publici, gen Barna, sau din activităţi frauduloase, la limita sau în afara legii, gen Iohannis. Ca blestemul să fie complet, în vârful ţării au fost urcate persoane care nu înţeleg de ce sunt acolo, habar nu au ce decizii se iau în numele lor, dar citesc tot mai bine de pe hârtie, în ultimul timp cu un progres remarcabil în a încheia o frază fără greşeală!", a declarat Ivan.

Tot luni, liderul ADN a declarat că partidul său există cu acte în regulă şi se poate înscrie în orice competiţie electorală şi, mai mult, afirmă că ar fi strâns semnăturile necesare înainte de a-şi depune candidatura.

"Aşa cum am anunţat şi ne-am angajat, candidăm la alegerile prezidenţiale. Au existat două condiţii pe care le-am considerat necesare: să intrăm în această toamnă cu minim 35 de organizaţii judeţene şi să avem semnăturile înainte de a-mi anunţa candidatura. Cele două condiţii au fost îndeplinite, prin urmare, astăzi sunt în măsură să anunţ că voi candida pentru funcţia de Preşedinte al României din partea ADN – Alternativa pentru Demnitate Naţională", a afirmat Cătălin Ivan.

Cu acest prilej, fostul social-democrat a dat mai multe detalii cu privire la sensul titulaturii campaniei sale - IVAN 24:

"Conceptul nostru de campanie se numeşte «IVAN 24», pentru că intră într-un angajament foarte clar asumat al nostru: că 24 de ore din 24, până în 2024, ne vom angaja într-o luptă permanentă, zi de zi, minut cu minut, pentru regenerarea României, pentru schimbarea din temelii a societăţii româneşti şi reformarea clasei politice. Dacă vom vota ce-am mai votat, cu siguranţă vom avea ce-am mai avut - scandaluri, corupţie, incompetenţă, dezinteres".