Forţele israeliene lovesc biroul unei agenţii de ştiri turceşti din Gaza

Fum negru se ridică spre cer după un atac aerian israelian în sudul Fâşiei Gaza, 4 mai 2019
Fum negru se ridică spre cer după un atac aerian israelian în sudul Fâşiei Gaza, 4 mai 2019 (Screenshot)

Un atac aerian israelian a lovit biroul agenţiei de ştiri turceşti de stat Anadolu în Fâşia Gaza, a declarat sâmbătă ministrul turc de Externe, precizând că incidentul este un nou exemplu al “agresiunii nerestricţionate a Israelului”, potrivit Deutsche Welle.

Avioane de luptă israeliene au desfăşurat zeci de atacuri punitive în Gaza ca răspuns la o serie de rachete lansate de militanţii palestinieni asupra teritoriului israelian.

Mass media turcă de stat a susţinut că clădirea unde este localizată Anadolu în Gaza a fost lovită de cel puţin 5 rachete israeliene după ce au fost trase focuri de avertizare. Nu au fost raportaţi morţi său răniţi.

Oficialii turci au condamnat atacul, care probabil va contribui la deteriorarea relaţiilor deja tensionate între Ankara şi Tel Aviv.

Consilierul prezidenţial turc Ibrahim Kalin a acuzat Israelul că a lovit sediul Anadolu pentru a acoperi “noile sale crime”.

Israelul nu a comentat imediat remarcile oficialilor turci.

Anterior, sâmbătă, trei palestinieni, inclusiv o femeie însărcinată şi copilul ei de un an, au fost ucişi într-un atac israelian, în timp ce trei israelieni au fost răniţi de salvele rachetelor palestiniene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe