Forma bate fondul. Tudose îi cere lui Toader să comunice bine modificările legilor Justiţiei

Dacă în cazul OUG 13 problema a fost că s-a adoptat noaptea, iată că în cazul modificărilor legilor justiţiei problema ar fi în modul de prezentare a acestora.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Societatea civilă a reacţionat prompt la pachetul de modificări ale legilor justiţiei prezentat miercuri de Tudorel Toader, manifestându-şi indignarea faţă de propunerile acestuia. Ecoul valului de nemulţumire a reverberat, pare-se, până la premierul Tudose, care se arată neliniştit nu de conţinutul pachetului ci de modul în care comunică ministrul Justiţiei. Aşadar, Tudose i-a cerut acestuia să comunice bine informaţiile.

"E foarte important cât de bine comunicaţi şi cât de bine înţelege toată lumea, că, de când le-aţi prezentat, vă spun că la mine a ajuns că până diseară schimbăm tot şi se numeşte de către altcineva şi... Nu. Deocamdată, toată lumea rămâne unde e, pe mandatul care e, numit de cine a fost numit", a declarat Tudose, citat de Agerpres, la începutul şedinţei de Guvern.

La rândul său, Tudorel Toader a declarat că noile prevederi se vor aplica după ce legea va intra în vigoare.

"Cei care au astăzi mandate le duc la capăt, dacă le duc la capăt, şi după ce intră legea în vigoare se vor aplica noile prevederi", a spus Tudorel Toader.

Ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă proiectul privind modificarea legilor Justiţiei. Unele dintre cele mai criticate măsuri au fost trecerea Inspecţiei Judiciare din subordinea CSM în cea a Ministerului Justiţiei (lucru văzut ca o tentativă de politizare a acesteia), eliminarea preşedintelui ţării din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a Procurorului General, şi înfiinţarea unei secţii speciale care va investiga judecătorii corupţi, DNA fiind astfel scos din joc.