Orban: Tudose, iresponsabil. Cum să inciţi românii să nu-şi depună banii în bănci care nu raportează profit?

Prin delcaraţiile sale care vizează băncile, pe lângă iresponsabilitate, premierul Mihai Tudose arată perfidia, populismul şi reaua voinţă caracteristică găştii liderului PSD Liviu Dragnea, a acuzat şeful liberalilor Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Prim-ministrul Mihai Tudose îi incită practic pe români să evite să-şi mai depună banii la băncile care nu raportează profit, şi-a exprimat indignarea miercuri, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Premierul este complet iresponsabil. Cum să inciţi cetăţenii să nu îşi mai depună bani în bănci care nu raportează profit? Cum să inoculezi, chiar şi aluziv, ideea că banii depuşi nu ar fi siguri? Cum să rişti prin astfel de declaraţii să dai naştere la o retragere masivă de bani din bănci? Pe lângă iresponsabilitate, Tudose arată perfidia, populismul şi reaua voinţă caracteristică găştii lui Dragnea. Hai să dăm în bănci că dă bine la popor", a declarat Orban.

În acest context, liderul PNL ridică o serie de "întrebări clarificatoare".

"Cine a condus Guvernul în perioada în care unele bănci nu au plătit impozit pe profit? Cine a fost director la mari contribuabili (deci şi la bănci) în aceeaşi perioadă? Nu cumva PSD şi Ionuţ Misa? Şi în fine, o ultimă întrebare. Cine a închis ochii şi este vinovat pentru evitarea plăţii impozitului pe profit de către o parte dintre bănci? PSD, evident. Povestea cu hoţul care strigă hoţii nu mai merge Şi, dacă băncile sunt aşa de rele cum vreţi să le prezentaţi, ce-ar fi să nu vă mai împrumutaţi de la bănci prin vânzarea de titluri de stat? Că oricum, datoriile tot noi, cetăţenii de astăzi şi de mâine, le vom plăti", a precizat Orban.