Focuri de avertisment trase în timp ce migranţii trec graniţa dintre Serbia şi Ungaria

Refugiaţi se târăsc pe sub un gard de sârmă ghimpată la graniţa sârbo-ungară în apropiere de Roszke, Ungaria, 27 august 2015.
Refugiaţi se târăsc pe sub un gard de sârmă ghimpată la graniţa sârbo-ungară în apropiere de Roszke, Ungaria, 27 august 2015. (Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images)

Un ofiţer de securitate ungar a tras trei focuri de avertizare marţi dimineaţă, după ce aproximativ 60 de migranţi au încercat să forţeze un punct de control de la graniţa sudică cu Serbia, a declarat poliţia.

Nimeni nu a fost rănit în incident, a afirmat purtătorul de cuvânt, Szilvia Szabo.

Poliţia a declarat că grupul a încercat să intre în Uniunea Europeană prin localitatea Roszke în jurul orei 04:30 GMT, determinând ofiţerul de securitate de la faţa locului să deschidă focul.

Roszke a fost scena unei revolte pe scară largă în momentul de apogeu al crizei migranţilor din 2015, când poliţia s-a confruntat cu sute de persoane care încercau să treacă de frontiera în UE.

După incident, premierul Viktor Orban a început construirea unui gard de oţel de-a lungul frontierei Ungariei, care să blocheze intrările ilegale.

Traficul de migranţi a început să crească din nou la sfârşitul anului trecut şi până în prezent au încercat de câteva sute de ori pe săptîmână să treacă ilegal frontiera.

Cea mai mare parte a grupului de marţi nu a reuşit să treacă graniţa, iar cei patru care au reuşit să intre în Ungaria au fost prinşi, a declarat poliţia, adăugând că trecerea a fost închisă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe