Focuri de avertisment trase în timp ce migranţii trec graniţa dintre Serbia şi Ungaria

Refugiaţi se târăsc pe sub un gard de sârmă ghimpată la graniţa sârbo-ungară în apropiere de Roszke, Ungaria, 27 august 2015.
Refugiaţi se târăsc pe sub un gard de sârmă ghimpată la graniţa sârbo-ungară în apropiere de Roszke, Ungaria, 27 august 2015. (Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images)

Un ofiţer de securitate ungar a tras trei focuri de avertizare marţi dimineaţă, după ce aproximativ 60 de migranţi au încercat să forţeze un punct de control de la graniţa sudică cu Serbia, a declarat poliţia.

Nimeni nu a fost rănit în incident, a afirmat purtătorul de cuvânt, Szilvia Szabo.

Poliţia a declarat că grupul a încercat să intre în Uniunea Europeană prin localitatea Roszke în jurul orei 04:30 GMT, determinând ofiţerul de securitate de la faţa locului să deschidă focul.

Roszke a fost scena unei revolte pe scară largă în momentul de apogeu al crizei migranţilor din 2015, când poliţia s-a confruntat cu sute de persoane care încercau să treacă de frontiera în UE.

După incident, premierul Viktor Orban a început construirea unui gard de oţel de-a lungul frontierei Ungariei, care să blocheze intrările ilegale.

Traficul de migranţi a început să crească din nou la sfârşitul anului trecut şi până în prezent au încercat de câteva sute de ori pe săptîmână să treacă ilegal frontiera.

Cea mai mare parte a grupului de marţi nu a reuşit să treacă graniţa, iar cei patru care au reuşit să intre în Ungaria au fost prinşi, a declarat poliţia, adăugând că trecerea a fost închisă.