România, printre ţările care vor prelua migranţii de la bordul unei nave pe care Italia refuză s-o primească

O caravană de câteva mii de imigranţi din Honduras şi Guatemala în drum spre SUA, 15 octombrie 2018
O caravană de câteva mii de imigranţi din Honduras şi Guatemala în drum spre SUA, 15 octombrie 2018 (John Moore/Getty Images)

Şase state, printre care şi România, s-au oferit să preia migranţii aflaţi la bordul navei caritabile Open Arms, navă care nu a primit permisiune de a acosta în porturile italiene. Anunţul a fost făcut de premierul Italiei, Giuseppe Conte, relatează Ziarul Financiar, care citează Reuters.

La borul navei Open Arms s-ar afla circa 150 de migranţi care vor fi preluaţi de Franţa, Germania, România, Portugalia, Spania şi Luxemburg.

Potrivit Reuters, informaţia este inclusă într-o scrisoare adresată de Conte ministrului de Interne, Matteo Salvini. În cadrul scrisorii, premierul l-ar fi acuzat pe Salvini de lipsă de loialitate şi ar fi acuzat că ministrul a devenit „obsedat” de ideea de a închide porturile italiene pentru navele care salvează refugiaţi.

Nava s-a aflat joi dimineaţă în apele teritoriale italiene. Situaţia pasagerilor a fost incertă încă de la momentul în care au fost salvaţi din apele Mării Mediterane, la începutul lunii august. Matteo Salvini a refuzat în repetate rânduri să permită debarcarea în Italia a imigranţilor salvaţi din Marea Mediterană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne