Florin Cîţu: Tudose, fii bărbat! Dacă anulezi memorandumul cu Rompetrol ai bani de salarii şi pensii

Statul român nu şi-a recuperat nici până în ziua de azi sutele de milioane de dolari pe care trebuia să le primească de la KazMunayGas, astfel că liberalul Florin Cîţu îi propune Guvernului Tudose să ia atitudine fermă pe acest subiect.
Florin Citu
Florin Citu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Guvernul condus de premierul Mihai Tudose trebuie să anuleze memorandumul cu cei de la KazMunayGas şi să recupereze cele 400 de milioane de dolari şi dividentele care i se cuvin statului român, a solicitat joi, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"În februarie am adresat Guvernului Grindeanu o interpelare în legătură memorandumul semnat de Guvernul României cu The Rompetrol Group. Până astăzi nu am primit niciun răspuns, deşi au trecut cele 30 de zile legale. Impresia mea e că nici nu o să primesc. De aceea adresez aceeaşi întrebare şi Prim-Ministrului Tudose (poate e cu noroc). Îngrijorarea mea este legată, lăsând la o parte aroganţa lui Ponta care a şters din pix 400 milioane de dolari din banii noştri, de documentele care au asigurat realizarea acestei înţelegeri", a declarat Florin Cîţu.

Senatorul PNL a reaminti că "PSD-iştii, gaşca lui Liviu Dragnea", au semnat un document prin care au renunţat la 400 milioane de dolari pe care trebuia să-i primească statul român.

"Pe lângă asta, cei de la KazMunayGas au scris cu mânuţa lor că vor achiziţiona acţiuni de 270 milioane de dolari, bani pe care urma să-i încaseze tot statul român. Bomboana pe colivă menită să ne facă să aplaudăm acest demers a fost constituirea unui fond de investiţii Româno-Kazah în valoare de 1.2 miliarde dolari care ar fi urmat să transforme România într-o Germanie mai mică. (aici aplauze). Astăzi, 20 iulie 2017, nimic din acest memorandum nu a fost pus în practică. Doar că am renunţat la 400 milioane de dolari din bugetul ţării. Asta s-a realizat! Încă ceva, între timp s-a schimbat proprietarul", a precizat Florin Cîţu.

În acest context, senatorul PNL propune Guvernului Tudose, "atât cât mai stă şi asta":

- anularea memorandumului cu cei de la KazMunayGas

- repunerea părţilor în situaţia anterioară

- recuperarea celor 400 de milioane de dolari şterşi de Ponta

- recuperarea dividendelor cuvenite statului român pentru această perioadă

"Tudose, dacă iei banii ăştia ai salariile şi pensiile plătite până la sfârşitul anului! Dar ai curaj? P.S.: Vezi că mai ai câteva sute de milioane şi la Petrom. La ministerul ăla condus de tine în Guvernul de tristă amintire Grindeanu", a conchis Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne