Doina Pană, nemulţumită de "dezinformările" activiştilor: În România nu se mai fac defrişări ilegale

În România nu se mai fac defrişări ilegale, pădurile pot să dispară şi legal, a afirmat Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor, acuzându-i practic pe activiştii de mediu că dezinformează pe acest subiect.
Doina Adriana Pană
Doina Adriana Pană (Epoch Times România)

În acest moment, în România nu se mai fac defrişări ilegale, acolo unde acest lucru se întâmplă, a fost dată o aprobare, a susţinut ministrul PSD al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, citată de Digi24.

"S-a tăiat cam peste tot... Că n-am avut versanţi întregi tăiaţi peste tot e altceva, acum e per total. Din aceşti 400.000 metri cubi cât s-a considerat lemn ilegal nici măcar acesta nu e tot lemn ilegal, dar pentru că nu au raportat la timp agenţii economici sau silvici şi ăia s-au considerat ilegali. La ora actuală nu se mai rade nicăieri. Toate imaginile pe care le văd sunt până în 2008 sau 2013.

A te pune cu microfonul pe un fundal din ăla şi să spui că e o tăiere acolo e o dezinformare deplasată. Acum nu se rade nicăieri. Există şi tăieri la ras legale. Dacă e zonă protejată, avem control acolo şi o să vă spun, dar nu avem de anvergura de dinainte. Tăierea la ras nu este o tăiere ilegală, există şi în Codul Silvic", a declarat Doina Pană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne