Flashmob PAS Youth la Preşedinţie: Aici stă duşmanul alegerilor libere şi corecte

Flashmob PAS Youth la Preşedinţie
Flashmob PAS Youth la Preşedinţie (unpaspentru.md)

Tinerii PAS Youth au organizat la finele săptămânii trecute un flashmob în faţa instituţiei prezidenţiale pentru a-l atenţiona pe Igor Dodon să nu încerce să fraudeze alegerile. Mai mult decât atât, tinerii au agăţat de gardul instituţiei pancarte cu mesajele: „Aici stă duşmanul alegerilor libere şi corecte”, „Aici se cumpără voturi cu hrişcă”, „Aici e imperiul culiocului (pachetului n.r.)”.

„Am venit astăzi aici ca să-i spunem lui Igor Dodon nici nu încerca să fraudezi aceste alegeri, noi nu te vom lăsa. Igor Dodon a câştigat alegerile în 2016 prin fraudă şi minciună. De atunci până astăzi, timp de 4 ani de zile, Igor Dodon a dat dovadă de incompetenţă.

Din banii noştri, 100 mii de lei pe zi, el merge în vacanţe de lux în cele mai scumpe hotele. Asta este unica realizare a lui Dodon - să trăiască pe banii cetăţenilor. Zi de zi, moldovenii sărăcesc, iar Dodon se îmbogăţeşte pe spatele lor. De data aceasta noi nu-i vom permite”, a declarat vicepreşedintele PAS Youth, Eugen Sinchevici.

La flashmob au participat de asemenea deputaţii PAS, Sergiu Litvinenco şi Virgil Pîslariuc. În context, vicepreşedintele PAS, Sergiu Litvinenco a menţionat că s-au solidarizat tinerii care au organizat evenimentul pentru a transmite un mesaj „acestui personaj” care mai are încă un pic de mandat.

„Înainte de a veni încoace, am citit nişte titluri după tradiţionala emisiune a lui de vineri, în care a spus că el s-a înregistrat ca independent pentru că se temea că noi vom contesta această calitate şi că-l vom scoate din cursa electorală. Este o minciună, noi vrem să ne batem politic, lumea să nu-l voteze şi să-l trimită la groapa de gunoi. Igor Dodon îşi dă seama că oamenii nu-l mai vor şi încearcă să fraudeze aceste alegeri, prin blocarea votului în diasporă , prin cumpărarea masivă a voturilor din stânga Nistrului”, a declarat Litvinenco, care la final l-a îndemnat pe Dodon să „meargă într-o campanie corectă şi să accepte că va pierde alegerile.”

Amintim că anterior, Sergiu Litvinenco a prezentat probe prin care socialiştii lui Igor Dodon se pregătesc să fraudeze alegerile prezidenţiale prin falsificarea cererilor de înregistrare prealabilă pentru deschiderea secţiilor de votare în Federaţia Rusă, iar ulterior s-a adresat şi Procuraturii Generale solicitându-i să investigheze în detaliu.

De asemenea, în cadrul unei conferinţe de presă, şi lidera PAS, Maia Sandu, a anunţat că, din informaţiile pe care le deţine, Igor Dodon încearcă să pună în aplicare schemele din 2016 şi a cerut instituţiilor statului să organizeze şi să supravegheze corect procesul electoral.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe