Deputat PAS: Vasile Botnari va achita doar o amendă pentru expulzarea profesorilor turci

Protest la Parlament. Oamenii cer eliberarea profesorilor turci
Protest la Parlament. Oamenii cer eliberarea profesorilor turci (Epoch Times România)

Fostul director al Serviciului Informaţii şi Securitate (SIS) Vasile Botnari nu a fost condamnat nici măcar la închisoare cu suspendare, ci a primit doar o amendă de 88 de mii de lei pentru deportarea a şapte profesori turci, ai căror copii au rămas fără tată, informează deputatul PAS Sergiu Litvinenco, care a publicat pe contul său de Facebook dispozitivul sentinţei în privinţa fostului şef SIS.

Parlamentarul susţine că nu a auzit niciodată în viaţă, „poate doar în filmele cu mafioţi”, de sentinţe secrete în totalitate. Chiar dacă textul e secret, partea dispozitivă e mereu publică. Mai ales în cazuri precum acesta – când familiile şi societatea trebuie să cunoască cine a condamnat profesorii turci la închisoare pe viaţă.

În opinia lui Litvinenco, „Dodon strânge în jurul lui toţi slujitorii lui Plahotniuc – le dă drumul din închisori, le şterge orice vinovăţie. De această dată Dodon l-a absolvit de orice răspundere pe vânzătorul de oameni Vasile Botnari”.

„Lui Dodon îi este în cot de dreptate, justiţie independentă, şi de oameni. Unicul lui interes este să creeze şi să menţină o gaşcă de hoţi care îşi oferă protecţie unul altuia”, a conchis deputatul PAS, cerând lui Alexandr Stoianoglo explicaţii cu privire la faptul că Procuratura Generală a ţinut în secret procesul examinării dosarului şi nu a contestat sentinţa prin care Botnari a fost pedepsit doar cu amendă.