Flashmob ODIP la Amabasada rusă la Chişinău: ”Putin-dictator! Nu vrem să stăm în genunchi în faţa Rusiei”

Cetăţenii ruşi să lupte până la capăt, să dea jos regimul criminal şi să devină un stat democratic cu care să se mândrească, declară Vlad Bileţchi în susţinerea protestatarilor din Rusia.
Flashmob ODIP în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău: ”Putin dictator!”
Flashmob ODIP în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău: ”Putin dictator!” (facebook.com/ODIP)

În semn de solidaritate cu protestatarii din Moscova care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de învestirea în funcţie a preşedintelui rus Vladimir Putin, Asociaţia „Unirea-ODIP Onoare, Demnitate şi Patrie” a organizat joi un flashmob în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, cerând totodată autorităţilor ruse să-şi retragă armata din Transnistria.

În cadrul manifestaţiei au fost scandate lozincile ”Putin –dictator!”, ”Putin nu uita, Basarabia nu-i a ta!”, ”Armata rusă afară!” şi ”Putin Vova ia-ţi armata din Moldova!”

Liderul ODIP, Vlad Bileţchi, a precizat că membrii şi susţinătorii asociaţiei sprijină cetăţenii Federaţiei Ruse ce protestează împotriva alegerilor fraudate din ţara lor considerând, totodată, necesar să ceară şi retragerea forţelor armate ruse din Transnistria.

”Putin este un criminal, un dictator şi un om care şi-a lichidat şi omorât la propriu principalii oponenţi politici, sfinţindu-şi tronul cu sângele mai multor popoare inclusiv a moldovenilor. Oamenii din Federaţia Rusă nu mai suportă să trăiască într-un astfel de regim. Pe noi ne doare la fel de mult, pentru că şi noi suferim din cauza politicii expansioniste şi dictatoriale a lui Putin. Un exemplu elocvent fiind războiul din Transnistria”, a adăugat Bileţchi, în cadrul discursului din faţa Ambasadei Rusiei.

La finele evenimentului, liderul ODIP a îndemnat cetăţenii ruşi să lupte până la capăt, să dea jos regimul criminal şi să devină un stat democratic cu care să se mândrească. ”Federaţia Rusă poate avea un viitor frumos, putem fi foarte buni prieteni şi parteneri strategici, economici, sociali şi politici dar fără armată de ocupaţie şi război şi nu din poziţia ”în genunchi”. Nu vrem să stăm ”în genunchi” în faţa Rusiei.”