Fiul de trei ani al unui parlamentar ucrainean ucis în timpul unui asasinat în Kiev

(SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

Autori necunoscuţi au deschis duminică focul către maşina unui parlamentar local în centrul capitalei ucrainene Kiev, ucigându-l pe fiul acestuia în vârstă de trei ani, a declarat o sursă a poliţiei.

Viaceslav Sobolev, om de afaceri şi parlamentar al consiliului regional Kiev s-a aflat la volanul maşinii atunci când a fost atacat, a declarat sursa, care a dorit să rămână anonimă.

Ministerul Afacerilor Interne nu a făcut public proprietarul vehiculului sau identitatea victimei.

„Ca urmare a unei răni prin împuşcare, un copil a murit într-o ambulanţă în drum spre spital”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei pe Facebook.

Sobolev este un om de afaceri din Doneţk, un punct focal al insurgenţei pro-ruse din Ucraina. În 2010-2011 a fost director la compania de stat din Ucraina Naftogaz.

De când Rusia a anexat peninsula Crimeea, Kievul a fost scena mai multor asasinate.

Pavel Seremet, un jurnalist din Bielorusia, cunoscut pentru critica sa faţă de conducerea Bielorusiei şi pentru prietenia cu liderul opoziţiei ruse ucis Boris Nemţov, a fost ucis printr-o maşină ce a explodat la Kiev în 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe