Fiţi propriul dvs expert în îngrijirea pielii

A model has make-up applied to her during an Australian Fashion Week in this file photo.
A model has make-up applied to her during an Australian Fashion Week in this file photo. (Kristian Dowling / Getty Images)
Sally Larsen
15.04.2013

În acest moment cu toţii ne dăm seama că cele mai multe produse de îngrijire personală de pe piaţă conţin toxine care ar putea fi periculoase pentru sănătatea noastră. Am auzit toate faptele scandaloase despre controlul redus al guvernul asupra regulamentului privind ingredientele, dar ştiaţi că marketing-ului de produs i se acordă şi mai puţină atenţie?

Simplul angajament de a utiliza produse organice sau non-toxice nu mai este suficient.

În ceea ce priveşte reglementările, companiile de îngrijire a pielii nu trebuie să respecte niciun standard atunci când vine vorba de marketing de produs. Companiile pot crea spoturi convingătoare despre beneficiile uimitoare ale antioxidanţilor din produsul lor "natural", dar niciodată nu se menţionează toxinele cancerigene care sunt incluse în restul formulei.

Sau pot folosi menţiuni înşelătoare pe ambalajul produsului lor. Ne petrecem o mare parte din timp rămânând cu gura căscată de neîncredere în faptul că aceste lucruri se întâmplă în industria noastră.

Dar când vedem cât de uşor atât de multe femei – cum a fost şi cazul nostru înainte – se lasă păcălite în a cumpăra aceste produse, devenim deodată indignate.

Aşa că astăzi începem noua noastră campanie: Fiţi propriul dvs expert.

Industria a făcut lumea să îndrăgească termenul "secrete de frumuseţe", dar noi credem altfel. Ce secrete ascund companiile de frumuseţe de noi? Este faptul că au pus plumb în rujul lor? Este faptul că îşi testează produsele pe animale? Este faptul că linia lor de produse cosmetice conţine oxiclorură de bismut, care ar putea fi o cauză posibilă a acneei dvs.?

Reclamele, editorialele din reviste sau marketing-ul de produs nu mai au nici o valoare.

În această industrie confuză şi deseori copleşitoare trebuie să faceţi propriile dumneavoastră cercetări şi să puneţi mai multe întrebări pentru a deveni propriul dvs. expert.

Pentru a începe, vom aborda marketing-ul de produs şi vă vom oferi instrumentele necesare pentru a citi printre rânduri şi imaginile botanice frumoase care au ajuns mult prea obişnuite pe culoarul produselor de îngrijire a pielii.

Fiţi atenţi la reclamele la produse "naturale"

Multe produse de pe piaţă includ în descriere cuvintele "complet natural".

În timp ce ar putea suna sănătos, nu include nici o indicaţie cu privire la ceea ce este în interior. Este nevoie doar de un singur ingredient pe baza de plante pentru ca un produs să fie numit "natural." Vă îndemnăm să eliminaţi cuvântul "natural" din vocabularul dvs., pentru că iedera otrăvitoare şi plumbul sunt ingrediente "naturale" şi cu siguranţă nu vrem să le frecăm pe pielea noastră.

În schimb căutaţi produse care folosesc cuvintele "organic", "non-toxic" sau certificare ecologică.

Uitaţi-vă dincolo de ingredientul-erou

Întotdeauna există anumite tendinţe pe piaţă, iar acum ingredientele cele mai renumite sunt Coenzima Q10, antioxidanţi şi acid hialuronic, pentru a numi doar câteva.

Reclamele, anunţurile şi ambalajele produselor atrag atenţia consumatorilor la aceste ingrediente-erou (şi pe bună dreptate), dar spun prea puţine despre formulele produselor.

Este important să privim dincolo de ingredientul erou pentru că restul formulei ar putea face mai mult rău decât bine sau ar putea împiedica acele componente bune să îşi facă treaba.

Feriţi-vă de produsele cu teste clinice

Nu există nici o reclamă pentru produse de îngrijire a pielii care să nu facă referire la teste clinice.

Există numeroase motive pentru care o companie trâmbiţează afirmaţii cum ar fi "validat din punct de vedere clinic" sau "rezultate dovedite clinic." Cea mai importantă funcţie a lor este insuflarea încrederii în consum.

Dar ce ştim cu adevărat despre testele clinice? Răspunsul este simplu, nu foarte multe.

Companiilor nu li se cere să ofere acces la documentaţie sau la rezultatele studiilor lor – nici nu există standarde care să reglementeze cum trebuie efectuat un studiu. Ele pot folosi ce număr de persoane doresc şi testele pot dura cât timp vor.

Cel mai important lucru este să ne amintim că pielea noastră este unică. Ce ar putea funcţiona pentru una sau 100 de persoane studiate, s-ar putea să nu funcţioneze pentru dvs. Din nou, depinde de dvs. să fiţi propriul dvs. expert în îngrijirea pielii.

Fiţi sceptic

Nu toată lumea care oferă recomandări sau "fapte" este un expert.

Recent am fost într-un magazin care vinde parfumuri printre alte articole de îngrijire personală. Vânzătoarea a răspuns întrebării unui client prin "da, parfumul lor este făcut doar cu arome naturale."

Când am căutat pe Internet eticheta cu ingrediente am descoperit o serie de arome artificiale enumerate.

Acelaşi lucru este valabil pentru interviuri televizate, articole din reviste şi recenzii de produse. Nu contează dacă ceva este spus sau scris cu multă încredere, asiguraţi-vă că faceţi unele cercetări înainte de a lua acele afirmaţii drept un fapt dovedit.

Cum să descoperim dacă o reclamă nu prezintă întregul adevăr

Citirea etichetelor cu ingrediente este un loc minunat pentru a începe, pentru a vedea dacă observaţi un ingredient care atrage atenţia.

Puteţi căuta produsul dvs. în baza de date Skin Deep Cosmetics a Environmental Working Group (EWG), pentru a vedea cum a fost evaluat produsul din punct de vedere al toxicităţii sale.

Şi vă invităm să ne întrebaţi ce doriţi (doar trimiteţi-ne un e-mail la info@sallybskinyummies.com). Ne petrecem o mulţime din timpul nostru cercetând şi citind despre ingrediente, astfel încât suntem întotdeauna fericiţi să vă îndrumăm în direcţia corectă.

Pielea fiecăruia dintre noi este unică, deci cine ar putea fi un expert mai bun decât dvs?

Aceasta este partea 1 dintr-o serie numită "Fiţi propriul dvs expert", retipărită cu permisiunea site-ului Sally B's Skin Yummies.

Sally Larsen este fondatoarea şi producătoarea de produse Sally B's Skin Yummies. Dincolo de crearea de produse ecologice de îngrijire a pielii, ea are misiunea de a educa masele despre importanţa utilizării produselor non-toxice. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: www.sallybskinyummies.com

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor