Firea sacrifică infrastructura pentru statui. Proiect de rectificare bugetară

În pofida faptului că Bucureştiul are o mulţime de probleme nerezolvate şi urgente, administraţia Firea vrea să dea 15 milioane de lei pe 4 statui.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
25.08.2017

Primăria Bucureşti vrea să taie sume consistente de la reabilitarea infrastrcturii educaţionale, de la consolidarea clădirilor cu risc seismic, de la reconstrucţia Halei Matache pentru a da, în schimb, bani grei pentru statui, acuză USR Bucureşti.

"Odată cu noua şedinţă de Consiliu General, pe ordinea de zi avem o nouă rectificare bugetară, deşi a mai fost făcută una la ultima şedinţă.

Primăria a ales să taie din finanţarea pentru reabilitarea infrastructurii educaţionale 3,5 milioane lei. Nici învăţământul secundar superior nu scapă, cu o scădere de 3,4 milioane lei.

Următoarea lovitură este dată clădirilor cu risc seismic din Centrul Istoric, aflate în proprietatea Municipiului Bucureşti: din infima sumă de 1,5 milioane lei, destinată consolidării lor, rămânem cu ZERO după rectificare.
De asemenea, reconstrucţia Halei Matache va mai dura şi ea, din cei 600 mii lei destinaţi, bineînţeles că avem 0.

Vă întrebaţi unde se duc banii? Unde altundeva decât în statui. Mai mult de jumătate din suma primită în plus la rectificare este destinată realizării Ansamblului Monumental Regele Ferdinand I Întregitorul. Alte 2 milioane lei pentru monumentul dedicat Generalului Henri Mathias Berthelot şi Reginei Maria a României. Aceeaşi sumă este destinată şi realizării unui monument comun Martin Luther şi Jean Calvin", scriu reprezentanţii formaţiunii pe Facebook

Postarea vine în contextul în care Primăria Capitalei a propus un nou proiect de rectificare bugetară ce urmează a fi discutat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe 30 august. Potrivit Hotnews, cele mai importante modificări sunt: se taie 19 milioane lei de la Străpungerea Ciurel - A1; 19 milioane lei de la consolidarea clădirii de pe BD. Elisabeta 29-31; 4 milioane lei de la ASPA; 5,4 milioane lei de la construcţia noii săli polivalente şi 3,7 milioane lei de la învăţământ.

În schimb, administraţia Firea vrea să dea 15 milioane lei pentru 4 statui, 8,7 milioane lei pentru Pasajul Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, 13,6 milioane lei la Poliţia locală pentru achiziţia a 12 maşini de topit zăpada, 10 milioane la Clubul Sportiv al Municipiului bucureşti, 13 milioane lei la Spitalul Carol Davila, 8,3 milioane lei spitalul Obregia, 13 milioane lei pentru dotarea cu aer condiţionat a mijloacelor de transport în comun.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor