Firea, acuzată că risipeşte banii Capitalei: "Vă spun sincer că este DEZASTRU! Premiază incompetenţa"

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Ana Ciceală, reprezentant USR în cadrul Consiliului General al Primăriei Capitalei, o acuză Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, că aruncă cu bani de la buget pentru a umple buzunarele clientelei politice. Mai exact, Ciceală susţine că bugetele companiilor municipale care urmează să fie votate săptămâna aceasta sunt un adevărat dezastru.

Unul dintre cele mai "scandaloase" aspecte legate de bugete constă în faptul că peste 51 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro) reprezintă bonusurile şi salariile directorilor şi ale membrilor Consiliilor de Administraţie ale Companiilor municipale. Suma este dublă faţă de 2019, iar asta deşi cele mai multe societăţi sunt practic falimentare, subliniază Ciceală.

Redăm postarea consilierei:

"Săptămâna aceasta ajung la vot în Consiliul General bugetele companiilor municipale. Şi vă spun sincer că este DEZASTRU!

- Veniturile sunt umflate într-un mod absolut scandalos. De exemplu: la Compania Sport pentru Toţi, veniturile pe 2020 sunt estimate la aproape 20 de milioane lei, în condiţiile în care în 2019, veniturile reale au fost puţin peste un milion. La Compania Managementul Transportului, veniturile în acest an sunt estimate la 10 milioane lei, faţă de 0,7 realizate anul trecut. Chiar dacă scoatem din ecuaţie Termoenergetica şi Energetica*, veniturile cumulate ale tuturor celorlalte companii rămân puternic supraestimate. Ar fi vorba despre peste 1,12 miliarde lei venituri preconizate faţă de 0,4 miliarde în anul trecut pentru toate companiile (fără cele legate de sistemul termoenergetic).

- La capitolul profit / pierdere, tabloul este iarăşi dezolant. Pierderi pe linie la mai toate companiile. Cumulat, pe toate companiile, cu excepţia celor care au preluat activitatea RADET, rezultatul financiar pe contul profit / pierdere este de 42 de milioane de lei, adică aproape 10 milioane de euro, ceea ce reprezintă 10% din bugetul acestor societăţi. Cele 42 de milioane de lei pierdere rămân după ce am scăzut profitul făcut de cele câteva companii care au ieşit pe plus în 2019. Însă chiar şi acolo unde apare profitul, sumele sunt ridicole. De exemplu, Compania Dezvoltare Durabilă, cu un buget total de aproape 20 de milioane de lei a înregistrat un profit de 1.000 de lei pe tot anul. Trustul de Clădiri Metropolitane, cu un buget de 47 milioane de lei a făcut un profit de 21.000 de lei pe tot anul. Adică aproximativ un salariu minim net pe lună.

- Însă ce este cu adevărat scandalos este că Gabriela Firea premiază incompetenţa! În 2020, peste 51 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro) reprezintă bonusurile şi salariile directorilor şi ale membrilor Consiliilor de Administraţie ale Companiilor municipale. Suma este dublă faţă de 2019. Iar asta deşi cele mai multe societăţi sunt practic falimentare, cu încasări mult sub cele preconizate, cu pierderi pe linie şi cu imposibilitatea evidentă de a rambursa împrumuturile date de municipalitate.

- Aşa cum am spus de la început, aceste companii sunt un experiment eşuat. Nu ar fi trebuit să fie înfiinţate de la bun început. Acum au devenit o groapă în care Gabriela Firea aruncă în mod constant cu bani de la buget, fără posibilitatea de o umple vreodată. Va umple în schimb buzunarele clientelei politice.

* Am scos din calcul cele două companii pentru că ele au o situaţie aparte. Au primit sume imense de la buget şi din acest motiv au ieşit pe plus în contabilitate, însă în realitate pierderile continuă să se acumuleze. Este de fapt aceeaşi situaţie care a dus la falimentul RADET".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne