Final de drum pentru Tudorel Toader: A anunţat că îşi dă demisia, dar nu se lasă dus de la minister

Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)
Loredana Diacu
18.04.2019

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi, în cadrul unei scurte declaraţii de presă ţinute pe treptele instituţiei pe care încă o conduce, că a luat decizia să demisioneze.

Pe de altă parte, Toader a ţinut să precizeze că vrea să asigure continuitatea funcţiei şi că nu va pleca de la Ministerul Justiţiei până când în Monitorul Oficial nu va apărea numele celui care-i va lua locul. Or, acest moment va depinde în bună măsură de preşedintele Klaus Iohannis, care poate prelungi mult "suspansul", aşa cum a făcut şi în cazul Olguţei Vasilescu/Mircea Drăghici.

"Voi merge la Guvern şi voi avea o nouă întrevedere cu dna prim-ministru. Oarecum voi dezvolta ce am spus azi dimineaţă – voi porni de la voinţa politică exprimată în cadrul CEx-ului şi anume de retragere a sprijinului politic pentru subsemnatul în calitate de ministru al Justiţiei. Voi porni de la voinţa exprimată oarecum în cele două întrevederi exprimată aseară şi azi-dimineaţă cu dna prim ministru. Voi porni de la faptul că dna prim-ministru are rolul decisiv atât în formarea Guvernului cât şi în revocarea unora dintre membrii Guvernului.

Luând act de aceste circumstanţe, iau în calcul şi că orice autoritate trebuie să aibă asigurată continuitatea activităţii. Voi rămâne la minister până când în Monitorul Oficial va apare numele noului ministru, căruia îi voi preda documentele Ministerului pe bază de proces verbal şi îi voi ura succes.

Prin urmare, merg la Guvern şi îi prezint doameni prim-ministru demisia din funcţia de ministru. Domnia sa va decide ce face cu demisia. Probabil o va trimite la Cotroceni, probabil va declanşa procedura de remaniere, are şi demisia mea şi probabil o va trimite la preşedintele republicii. Voi rămâne până când preşedintele analizează, evaluează, decide şi emite decretul", a precizat Tudorel Toader.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor