Filmul "Human Harvest (Davids & Goliath)" câştigă prestigiosul premiu Peabody (trailer)

Producătorilor filmului "Human Harvest (Davids & Goliath)" le-a fost acordat unul dintre premiile anuale ale celei de-a 74 ediţii anuale ale Premiilor Peabody (74th Annual Peabody Awards for Documentary) pentru film documentar, care au fost anunţate joi, 23 aprilie. Premiile vor fi înmânate la 31 mai la New York.
Premiile Peabody (peabodyawards.com)
Gina Sturdza
26.04.2015

După câştigarea mai multor premii, printre care se află şi premiul întâi la Festivalul de Film Online Viewster - cel mai renumit festival online de film din lume, producătorilor filmului "Human Harvest (Davids & Goliath)" le-a fost acordat acum unul dintre premiile anuale ale celei de-a 74 ediţii anuale ale prestigioaselor Premii Peabody (74th Annual Peabody Awards for Documentary) pentru film documentar, care au fost anunţate joi, 23 aprilie. Premiile vor fi înmânate la 31 mai la New York.

Human Harvest (Recoltarea Umană) este un nou documentar bazat pe cărţile Bloody Harvest (Recoltarea Sângeroasă1) şi Organele Statului care îi urmăreşte pe cei doi nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace, reputatul avocat pentru drepturile omului David Matas, şi fostul secretar de stat canadian, David Kilgour, în investigarea jafului de organe organizat în secret de autorităţile chineze.

Prin interviuri cu experţi, martori şi oameni care au primit transplanturi de organe în China, filmul dezvăluie una dintre cele mai grave crime împotriva umanităţii care are loc de peste 15 ani. Zeci de mii de intervenţii chirurgicale de transplant de organe în China au folosit organe provenite de la prizonieri de conştiinţă (majoritatea ucişi chiar prin extragerea de organe), în cea mai mare parte practicanţi Falun Gong. "Cred că e mai uşor să pretinzi că o crimă de o asemenea magnitudine nu este reală", spune regizorul Leon Lee. "Dar dovezile sunt copleşitoare".

Lee a citit prima dată despre acuzaţiile de recoltare de organe din China în 2006 într-un raport făcut de David Matas şi David Kilgour.

"Nu am avut probleme cand am filmat, dar când am auzit prima data despre acest lucru nu am putut să dorm. Nu am putut conceptualiza sau înţelege. M-am gândit, că nu se poate face un film despre asta. Dar apoi mi-am dat seama, dar dacă e adevărat? Ceva trebuie făcut", a spus Lee.

Filmul a fost recent difuzat pe postul naţional de televiziune din Australia şi a avut reverberaţii în toată lumea (inclusiv în România) determinând oamenii să ia atitudine şi să vorbească împotriva atrocităţilor de recoltare de organe, fiind şocaţi să descopere că întregul proces pare să fie orchestrat de statul chinez.

Filmul este scris, regizat şi produs de regizorul Lee Leon, director al companiei Flying Cloud Productions din Vancouver, şi de producătorul executiv, Jason Loftus de la Toronto-Mark Media.

"Recoltarea Umană: comerţul ilegal de organe din China, o investigaţie care şochează a companiei Cloud Productions, acuză guvernul chinez de uciderea prizonierilor politici pentru a satisface cererea de organe transplantabile" se notează în anunţul făcut pe pagina 74th Annual Peabody Awards for Documentary.

Deliberarea pentru acordarea Premiilor Peabody este un proces riguros, iar juriul trebuie să aleagă din peste o mie de înscrieri care se fac la Peabody în fiecare an.

Consiliul Peabody este format din profesionişti din industria media, cercetători din mass-media, critici şi jurnalişti. Nivelul superior al acestor lideri de opinie din medii diferite, toţi versaţi în excelenţa media, asigură faptul că lista de filme câştigătoare reflecta interesele unei secţiuni largi de public, nu numai a celor care cunosc mass-media din interior.

Prestigioasele premii George Foster Peabody Awards, stabilite în 1940 pentru a recunoaşte realizările remarcabile şi excelenţa în difuzarea şi producţia mass-media, sunt printre cele mai respectate şi râvnite premii din industria cinematografică. Câştigătorii trebuie să primească votul unanim al tuturor celor 17 membri ai Consiliului Peabody, făcând astfel ca premiul să fie unul dintre cele mai dificile de câştigat. Câştigătorii anteriori includ CNN, PBS Frontline, NPR, şi HBO.

"Cred că e mai uşor să pretinzi că o crimă de o asemenea magnitudine nu este reală". "Dar dovezile sunt copleşitoare"- Leon Lee

"Câştigarea premiului Peabody este o mare onoare şi un punct culminant în cariera mea de până acum", a declarat regizorul Leon Lee. "Speranţa mea este că atenţia pe care acest film o primeşte poate ajuta să aducă la lumină crima teribilă de recoltare de organe."

Filmul Human Harvest va fi lansat cândva în această vară. La acest moment Lee are în post-producţie un film numit The Bleeding Edge, despre un antreprenor occidental căruia i-a fost transplantată inima unui donator care a fost ucis.

Premiul Peabody este cel mai recent premiu pentru Human Harvest. Filmul a fost onorat cu Premiul FRONTLINE Michael Sullivan pentru jurnalism într-un documentar. De asemenea, el a mai câştigat premiul pentru cel mai bun film documentar la The Indie Fest, precum şi premiul celui mai bun documentar la festivalul Hamilton Film Festival şi premiul întâi la Festivalul de Film Online Viewster - cel mai renumit festival online de film din lume.

Note:

1. O anchetă realizată în martie 2006 de jurnaliştii de la Epoch Times a dezvăluit că în China există lagăre unde se efectuează mii sau zeci de mii de operaţii de recoltare de organe de la deţinuţi politic. La câteva luni după aceste dezvăluiri, raportul independent efectuat de doi canadieni – David Kilgour şi David Matas, a confirmat cele mai sinistre bănuieli. În anul 2009, David Kilgour şi David Matas au scris cea de-a treia versiune a acestui raport, cartea „Bloody Harvest (Recoltarea Sângeroasă)”. Traducerea în limba română a văzut lumina tiparului la 12 august 2014.

Cartea dezvăluie operaţiile de prelevare şi de transplant de organe făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori din China, şi dovezile că organele sunt vândute pentru profituri imense doritorilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


Gina Sturdza este traducătoarea volumelor "Recoltarea Sângeroasă - Uciderea practicanţilor Falun Gong pentru organele lor" şi "Organele statului - Abuzul transplanturilor în China".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor