Fifor, după ce a dat cu subsemnatul la DNA, "dezavuează ferm" cele întâmplate la PSD Arad

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

Chemat la audieri de procurorii anticorupţie, fostul ministru de Interne Mihai Fifor a declarat vineri, la ieşirea din sediul DNA Timişoara, că nu a comis nicio infracţiune şi că nu are cunoştinţă de ceea ce s-a întâmplat în dosarul şpăgilor de la DRDP Timişoara care aveau ca destinaţie PSD Arad.

"Am venit astăzi în calitate de martor, citat în cazul de la Arad atât de mediatizat în ultima perioadă. Era absolut firesc să răspund procurorului de caz, nu am avut niciodată nimic de ascuns, întotdeauna am respectat legea şi întotdeauna am spus că, dacă vreodată este nevoie, mă pun la dispoziţia organelor de cercetare atunci când este nevoie de mine sau de informaţii pe care s-ar putea să le ştiu. Vreau să spun cu fermitate că nu am cunoştinţă de ceea ce s-a întâmplat în acest dosar, am văzut în presă, sunt lucruri pe care nu pot decât să le dezavuez ferm", a declarat Fifor, citat de News.ro.

Mihai Fifor şi colegul său de partid Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, au fost chemaţi, vineri, la DNA Timişoara pentru a fi audiaţi ca martori, după ce numele lor au apărut în interceptarile din dosar.

Reamintim că parlamentarii PSD Dorel Căprar, Florin Tripa şi Ioan Chisăliţă au fost puşi sub urmărire penală, marţi, pentru o serie de infracţiuni de corupţie în dosarul mitei de la vama Nădlac 2, care a debutat furtunos cu percheziţii la sediul social-democraţilor din Arad. În vizorul procurorilor se află alte 12 persoane care lucrează/au lucrat în instituţii publice.

Procurorii DNA prezintă cum se dădea şpagă pentru protecţie sau pentru angajări clientelare în structurile locale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.). Din cercetări reiese că persoane cu funcţii de conducere acordau “protecţie” la locul de muncă controlorilor de trafic, în schimbul unor sume de bani (între 100 – 500 euro lunar).

Totodată, procurorii au descoperit că angajările în structurile locale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) se făceau pe linie de partid şi cu remiterea unor sume de bani.

Detalii aici