FIFA/corupţie: Fostul preşedinte al Federaţiei din Nicaragua a fost trimis în judecată

(facebook)
Epoch Times România
18.08.2015

Julio Rocha, fostul preşedinte al Federaţiei naţionale de fotbal şi unul din cei şapte responsabili ai FIFA arestaţi în Elveţia în cadrul scandalului de corupţie de la instanţa mondială, a fost trimis în judecată pentru "spălare de bani" şi "îmbogăţire ilicită" de către justiţia nicaraguană, a anunţat, luni, Ministerul Public, informează AFP.

"Pe data de 4 august, noi, în calitate de minister public, am depus un act de acuzare în care Rocha este vinovat pentru spălare de bani şi îmbogăţire ilicită" în prejudiciul statului Nicaragua, a declarat procurorul general al Republicii, Julia Guido.

Julio Rocha, care se află în detenţie în Elveţia, a acceptat vineri să fie extrădat către ţara de origine.

Iniţial a fost depusă o plângere pe 10 iunie de către directorul Institului nicaraguan al sporturilor (IND), conform căreia Rocha ar fi primit o mită de 100.000 de dolari în cadrul negocierilor pentru acordarea unor drepturi de difuzare societăţii Traffic Sports USA.

Statele Unite au reclamat, de asemenea, extrădarea lui Rocha, dar Ministerul Elveţian de Justiţie a precizat că responsabilii americani au acceptat mai întâi să dea prioritate solicitării părţii nicaraguane.

Rocha a fost preşedintele Federaţiei nicaraguane de fotbal şi al Comitetului olimpic nicaraguan din 1997 până în 2009, precum şi responsabil al departamentului de dezvoltare din cadrul FIFA începând din 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor