Fed Cup. Simona Halep, evoluţie admirabilă! Egalează situaţia la puncte în duelul cu Cehia

Echipele Cehiei şi României sunt la egalitate, 1-1, în sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, după succesul fără emoţii a Simonei în faţa sportivei ţării gazdă, Katerina Siniakova, cu 6-4, 6-0, sâmbătă, în Ostravar Arena din Ostrava.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Romania Fed Cup Team/facebook)

Simona Halep (3 WTA) şi Katerina Siniakova (44 WTA) a fost cel de-al doilea duel al zilei din întâlnirea din Fed Cup a României şi Cehiei, deţinătoarea en titre a trofeului.

După un prim punct adjudecat de echipa gazdă, prin victoria Karolinei Pliskova (locul 5 WTA) în faţa Mihaelei Buzărnescu (28 WTA), în două seturi scor 6-1, 6-4, echipa de tenis feminin a ţării noastre a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, în urma succesului înregistrat de fosta lideră a ierarhiei mondiale, Simona Halep, în faţa Katerinei Siniakova, scor final 6-4, 6-0, timpul de joc alocat fiind de 72 de minute.

Simona a avut un start excepţional, dominând încă din primele ghemuri întâlnirea cu jucătoarea ţării gazdă, campioana noastră fiind foarte hotărâtă să încheie cât mai repede această dispută. Ea a controlat situaţia din teren până la final, chiar dacă pe alocuri cehoaica a avut în câteva rânduri unele momente frumoase.

Constănţeanca nu a avut deloc momente de ezitare, a avut un serviciu impecabil, Siniakova dând semne de revenire la un moment dat pe fondul unor greşeli făcute de româncă, dar fără izbândă.

Cehoaica a fost de nota zece în unele momente, scăpând din unele situaţii greu de evitat. Primul set a durat 47 de minute.

În setul doi, Simona şi-a văzut în continuare de treabă, a dominat tehnic şi tactic, punând-o în dificultate pe oponenta sa, care a făcut eforturi deosibite în defensivă, a încercat să accelereze jocul dar fără folos, obţinând în schimb mai multe erori. Tricolora noastră a încheiat sec acest set după doar 25 de minute de joc efectiv.

Un joc excepţional făcut de sportiva de la malul Mării Negre, fără drept de apel, care a adus punctul liniştitor pentru iubitorii sportului alb de la noi din ţară.

Mâine se vor relua jocurile, începând cu ora 14:00 fiind programate întâlnirile dintre:

- la simplu Simona Halep vs Karolina Pliskova / Mihaela Buzărnescu vs Katerina Siniakova, respectiv la dublu Begu/Niculescu vs Siniakova/Krejcikova

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport