Fed Cup. Simona Halep, evoluţie admirabilă! Egalează situaţia la puncte în duelul cu Cehia

Echipele Cehiei şi României sunt la egalitate, 1-1, în sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, după succesul fără emoţii a Simonei în faţa sportivei ţării gazdă, Katerina Siniakova, cu 6-4, 6-0, sâmbătă, în Ostravar Arena din Ostrava.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Romania Fed Cup Team/facebook)

Simona Halep (3 WTA) şi Katerina Siniakova (44 WTA) a fost cel de-al doilea duel al zilei din întâlnirea din Fed Cup a României şi Cehiei, deţinătoarea en titre a trofeului.

După un prim punct adjudecat de echipa gazdă, prin victoria Karolinei Pliskova (locul 5 WTA) în faţa Mihaelei Buzărnescu (28 WTA), în două seturi scor 6-1, 6-4, echipa de tenis feminin a ţării noastre a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, în urma succesului înregistrat de fosta lideră a ierarhiei mondiale, Simona Halep, în faţa Katerinei Siniakova, scor final 6-4, 6-0, timpul de joc alocat fiind de 72 de minute.

Simona a avut un start excepţional, dominând încă din primele ghemuri întâlnirea cu jucătoarea ţării gazdă, campioana noastră fiind foarte hotărâtă să încheie cât mai repede această dispută. Ea a controlat situaţia din teren până la final, chiar dacă pe alocuri cehoaica a avut în câteva rânduri unele momente frumoase.

Constănţeanca nu a avut deloc momente de ezitare, a avut un serviciu impecabil, Siniakova dând semne de revenire la un moment dat pe fondul unor greşeli făcute de româncă, dar fără izbândă.

Cehoaica a fost de nota zece în unele momente, scăpând din unele situaţii greu de evitat. Primul set a durat 47 de minute.

În setul doi, Simona şi-a văzut în continuare de treabă, a dominat tehnic şi tactic, punând-o în dificultate pe oponenta sa, care a făcut eforturi deosibite în defensivă, a încercat să accelereze jocul dar fără folos, obţinând în schimb mai multe erori. Tricolora noastră a încheiat sec acest set după doar 25 de minute de joc efectiv.

Un joc excepţional făcut de sportiva de la malul Mării Negre, fără drept de apel, care a adus punctul liniştitor pentru iubitorii sportului alb de la noi din ţară.

Mâine se vor relua jocurile, începând cu ora 14:00 fiind programate întâlnirile dintre:

- la simplu Simona Halep vs Karolina Pliskova / Mihaela Buzărnescu vs Katerina Siniakova, respectiv la dublu Begu/Niculescu vs Siniakova/Krejcikova

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport