Fed Cup. Halep, Buzărnescu, Begu, Bogdan şi Niculescu, convocate pentru meciul României cu Cehia (video)

"Poate că plecăm cu şansa a doua, cum se spune, dar suntem conştienţi că în aceste întâlniri de Fed Cup se pot întâmpla multe surprize, mai ales că presiunea o să fie mai mare pentru că sunt favorite şi pentru că joacă acasă." - Florin Segărceanu
(Fed Cup/facebook)

Echipa feminină de tenis a României va întâlni în primul tur al ediţiei 2019 a Grupei Mondiale a Fed Cup, deţinătoarea en titre a trofeului, Cehia, partida fiind programată să aibă loc pe 9, respectiv 10 februarie 2019. Meciul se va disputa pe suprafaţă dură, în Ostravar Arena, o sală cu o capacitate de 6.350 de locuri.

În acest sens, căpitanul nejucător al tricolorelor Florin Segărceanu, a convocat pentru acest foarte aşteptat moment pe Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (28 WTA), Irina Camelia Begu (71 WTA), Ana Bogdan (99 WTA), respectiv Monica Niculescu (100 WTA).

"Am avut puţină neşansă la tragerea la sorţi, pentru că jucăm împotriva celei mai valoroase şi mai titrate naţiuni din Fed Cup în ultimul deceniu, şi, în plus, Kvitova şi Pliskova sunt în mare formă în acest început de an, cu două turnee câştigate şi semifinală şi finală la Australian Open. Apoi, din punct de vedere al clasamentelor, vorbim despre o echipă care are în componenţă jucătoarea nr. 2 şi nr. 5 în lume, la simplu, şi nr. 1 şi nr. 2 mondial, la dublu. Asta spune tot despre valoarea echipei Cehiei. Poate că plecăm cu şansa a doua, cum se spune, dar suntem conştienţi că în aceste întâlniri de Fed Cup se pot întâmpla multe surprize, mai ales că presiunea o să fie mai mare pentru că sunt favorite şi pentru că joacă acasă. Dacă noi o să avem, la ora meciului, toate fetele bine pregătite şi sănătoase, şi la fel şi pe Simona, despre care ştim că poate să învingă la orice oră pe oricine, pe orice suprafaţă, este clar că avem o şansă bună", a declarat Segărceanu.

"Confruntările cu echipe campioane sunt mereu palpitante şi încărcate de emoţii, iar Fed Cup este o competiţie în care orice este posibil atunci când crezi cu adevărat în echipa ta. România are acum o echipă puternică, hotărâtă şi determinată să joace cel mai bun tenis la Ostrava. Indiferent de componenţa echipei Cehiei, întâlnirea va fi dificilă, dar eu cred cu tărie în valoarea fetelor noastre", a mărturisit la rândul ei Alina Cercel Tecşor, antrenorul României.

În confruntările directe dintre cele două selecţionate, Cehia conduce cu 2-0, prin victoriile reuşite în 1980, în sferturile Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2016, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 3-2, la Cluj-Napoca.