Fed Cup. Mihaela Buzărnescu învinsă de Pliskova în primul duel al zilei

Sportiva noastră a fost învinsă în două seturi de numărul cinci mondial, un prim punct foarte important pentru naţionala Cehiei, scor final 6-1, 6-4.
Jucătoarea cehoaică Karolina Pliskova.
Jucătoarea cehoaică Karolina Pliskova. (Fed Cup by BNP Paribas/facebook)

Meci destul de dificil pentru Mihaela Buzărnescu (28 WTA) în duelul cu Karolina Pliskova (locul 5 WTA) în primul meci al întâlnirii România - Cehia din Fed Cup, sâmbătă, în Ostravar Arena din Ostrava. Cehoaica, văzută din start ca favorită, s-a impus cu 6-1, 6-4 după o oră şi 25 de minute de joc efectiv.

Adversara sportivei noastre a început excelent, cu un prim set câştigat la 1, în care a excelat cu un serviciu puternic şi un joc inteligent, beneficiind probabil şi de suprafaţă de joc neobişnuită (de culoare verde), făcând foarte greu de văzut mingea.

Setul doi a avut o altă istorie, mult mai competitiv, campioana noastră opunând mai multă rezistenţă celei care a uimit recent la Australian Open, prin eliminarea Serenei Williams, după o revenire incredibilă în decisv de la 1-5, şi unde a disputat semifinalele.

Mihaela nu a mai fost aşa de surprinsă de jocul cehoaicei, şi-a înăsprit serviciul, a riscat mai mult, citind foarte bine intenţiile oponentei sale, facilitându-şi astfel punctele.

Cele două tenismene au mers cap la cap până la scorul de 4-4, aici Pliskova a rupt ritmul, reuşind un break foarte important, meciul având apoi o singură direcţie, care a adus în final primul punct naţionalei Cehiei.

Urmează în continuare partida dintre Simona Halep (3 WTA) şi Katerina Siniakova (44 WTA). Un meci destul de interesant, fără emoţii pentru fosta lideră WTA, în confruntările directe dintre cele două scorul fiind egal, 1-1.