Fâşia Gaza: Israelul lansează atacuri aeriene retaliatorii asupra unor ţinte Hamas

Armata israeliană a lansat luni o serie de atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza ca răspuns la un atac anterior cu rachetă.
Avion de luptă israelian.
Avion de luptă israelian. (Jack Guez/AFP/Getty Images)

Cel puţin patru persoane au fost rănite în atacurile aeriene israeliene, care au vizat mai multe puncte militare pe cuprinsul Fâşiei Gaza, au declarat mai mulţi oficiali.

“Trei bombe au fost aruncate de forţa aeriană asupra unei baze militare Hamas situată la est de tabăra de refugiaţi Nusseirat”, la sud de oraşul Gaza, a declarat o sursă de securitate palestiniană, făcând referire la mişcarea islamistă care conduce Fâşia Gaza.

Avioanele de luptă israeliene au efectuat, de asemenea, două raiduri asupra a două puncte de control Hamas situate de-a lungul graniţei cu Israelul, la est de Khan Yunis, şi un raid în nordul Fâşiei asupra unei baze ce aparţine aripii militare a grupului Mişcarea Jihadului Islamic în Palestina, a mai precizat sursa.

Forţele de securitate ale Hamas au împiedicat jurnaliştii să se apropie de una dintre ţintele atacului israelian în Rafah, sugerând că a fost lovită o structură sensibilă, a susţinut Associated Press.

Seria de bombardamente a avut loc după un atac cu rachetă lansat luni din teritoriul palestinian în sudul Israelului, despre care armata israeliană a precizat că nu a provocat nicio victimă deoarece a aterizat într-un câmp gol.

Atacul cu rachetă nu a fost revendicat imediat, dar Israelul a avertizat că Hamasul poartă răspunderea generală pentru ceea ce se întâmplă în Fâşia Gaza.

Fawzi Barhoum, purtător de cuvânt al Hamas, a descris acţiunea israeliană ca inacceptabilă şi a acuzat statul evreu de amplificarea periculoasă continuă a atacurilor împotriva Gaza.

După războiul de 50 de zile dintre Israel şi militanţii din Gaza în vara anului 2014, regimul de încetare a focului a rezistat în mare parte. Dar militanţii din Gaza aparent lansează ocazional rachete asupra sudului Israelului.

La începutul acestei luni, Israelul a atacat Fâşia Gaza cu proiectile de tanc şi lovituri aeriene ca răspuns la un proiectil lansat din teritoriul palestinian. Atacul israelian a provocat rănirea a trei palestinieni.

Israelul a promis că va lua măsuri mai dure împotriva viitoarelor "provocări" ale Hamas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe