Israelul bombardează Gaza: atacurile cu rachete nu vor fi tolerate

Avioanele şi tancurile israeliene au bombardat luni mai multe ţinte Hamas în Fâşia Gaza, după ce o rachetă a fost lansată în teritoriul israelian anterior în aceeaşi zi.
Avion de luptă israelian.
Avion de luptă israelian. (Captură Foto)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul nu va tolera atacurile cu rachete din Fâşia Gaza fără să dea un răspuns.

Loviturile aeriene şi proiectilele trase de tancuri au avut loc după ce o rachetă Hamas a aterizat într-un câmp deschis în sudul Israelului luni dimineaţă. De asemenea, tot luni, s-au tras focuri de armă asupra unei patrule a Forţelor de Apărare Israeliene în apropierea frontierei.

“Politica mea este să răspund puternic la orice atac cu rachetă”, a declarat Netanyahu din Londra, unde se află într-o vizită de stat. “Suntem hotărâţi să dăm acest răspuns”.

Forţele de Apărare Israeliene au declarat că au lovit mai multe poziţii Hamas în nordul şi centrul Fâşiei Gaza, inclusiv o bază maritimă în apropierea oraşului Jabaliya.

Aviaţia israeliană a declarat că a atacat “trei infrastructuri teroriste ce aparţin grupului terorist Hamas” în Fâşia Gaza, a anunţat armata israeliană.

Forţele israeliene nu au specificat locaţiile loviturilor aeriene, dar mass media din Gaza a raportat că poziţiile Hamas din Gaza City, Khan Younis şi Juhor ad-Dik au fost atacate în bombardamentul israelian.

Dr. Ashraf al-Qidra, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, a declarat că doi palestinieni au fost răniţi de şrapnel în atacurile aeriene israeliene în Khan Younis, localizat în sudul Gazei.

Armata israeliană a declarat că loviturile sale au fost un răspuns nu numai pentru incidentele de luni – atacul cu rachetă şi atacarea patrulei israeliene în apropierea graniţei – dar şi pentru alte incidente ce au avut loc luna trecută şi care au implicat Gaza. Aparent, armata israeliană a făcut referire la incidente la scară mai mică ce au avut loc de-a lungul gardului de securitate care înconjoară Fâşia.

Locotenent-colonelul Peter Lerner, purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, a declarat că răspunsul în forţă al armatei urmăreşte să demonstreze grupurilor teroriste din Gaza că Tel Aviv nu va accepta astfel de atacuri.

“De două ori teroriştii din Gaza au încălcat suveranitatea israeliană şi au pus în pericol siguranţa civililor şi soldaţilor. Acesta este un mesaj clar că acest lucru pur si simplu nu este acceptabil”, a declarat Lerner pentru ziarul The Times of Israel.

După loviturile israeliene, grupul terorist Hamas a declarat că Israelul este responsabil pentru orice amplificare a ostilităţilor dintre cele două tabere.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, a cerut, de asemenea, autorităţilor regionale şi internaţionale să restricţioneze agresiunea israeliană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe