Facebook şterge peste 800 de conturi şi pagini cu milioane de followeri. Conservatori proeminenţi scoşi din peisaj

(Chris Ratcliffe/Bloomberg/Getty Images)
Epoch Times România
12.10.2018

Cu o lună înaintea alegerilor de la mijlocul mandatului din SUA, ce vor avea loc în luna noiembrie, Facebook a şters 559 de pagini şi 251 de conturi, susţinând că acestea au afirmat că răspândesc informaţii eronate şi spam-uri. Totuşi, câteva pagini – unele fiind urmărite de milioane de utilizatori – au aparţinut unor conservatori pro-Trump care şi-au petrecut ani de zile pentru a atrage un număr atât de mare de followeri, potrivit site-ului Zero Hedge.

Free Thought Project a postat joi următorul mesaj pe contul de Twitter: “După cinci ani de creare a unei baze de fani, Facebook a depublicat în mod oficial pagina noastră (cu 3,1 milioane de fani). Aşadar, nu mai putem posta nimic pe ea. Acest lucru este într-adevăr scandalos. Vom face tot ce vom putea pentru a ne recupera pagina şi pentru a lupta înapoi.

De asemenea, Anti-Media, într-o postare pe Twitter a susţinut: “Pagina noastră de Facebook, care are 2,1 milioane de followeri, a fost depublicată, împreună cu alte peste 800 de pagini şi conturi. Eliminarea mass mediei alternative este pe rol”.

Facebook susţine că “actori interni” au creat “pagini şi conturi false pentru a atrage oameni cu ştiri politice şocante”, potrivit Bloomberg.

“Oamenii din spatele acestei activităţi postează de asemenea aceleaşi postări pentru click-uri [clickbait] în zeci de grupuri de pe Facebook, deseori de sute de ori într-o perioadă scurtă de timp, pentru a mări traficul pentru website-urile lor”, a precizat joi gigantul american. “Şi deseori ei folosesc conturi false pentru a genera like-uri şi share-uri (distribuiri) false”, a mai susţinut Facebook, adăugând că în acest fel paginile false induc oamenii în eroare în privinţa popularităţii lor şi, în acelaşi timp, poziţia lor în news feed-uri este îmbunătăţită.

Potrivit Bloomberg:

Unele pagini de Facebook şterse au fost vizualizate de utilizatori cu conturi reale şi false. De exemplu, Nation in Distress, o pagină conservatoare cu meme-uri, ce este urmărită de peste 3 milioane de utilizatori, precizează Internet Archive, care stochează versiuni istorice ale website-urilor şi ale altor conţinuturi online.

Acestea fiind spuse, nu toate conturile cu mulţi followeri şterse au fost conservatoare. De exemplu, Reverb Press avea peste 700.000 de followeri şi i-a atacat în mod constant pe preşedintele american Donald Trump şi pe republicani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor