Explozie la o fermă italiană se transformă în tragedie: trei pompieri morţi şi trei răniţi

O dublă explozie în Quargnento, provincia Alessandria, a provocat trei morţi şi trei răniţi. A fost interogat proprietarul clădirii, care avea probleme financiare.
Pompieri
Pompieri (Vigili de Fuoco)

Există ipoteza că incidentul care a condus la moartea a trei pompieri într-o fermă din Quargnento, în Alessandria, Italia, ar fi fost provocat de un act rău intenţionat. Pompierii care au intervenit să stingă focul au găsit printre dărâmături resturi care susţin ipoteza că detonatoarele plasate pe buteliile de gaz au dus la explozia acestora, plus un cronometru setat la ora 1:30 pentru a comanda exploziile de la distanţă. Una dintre primele ipoteze ale anchetei vizează posibila vânzare a fermei abandonate care a fost scoasă la licitaţie, însă nu s-au găsit cumpărători. Proprietarul, care aparent avea probleme financiare, a fost audiat de anchetatori.

Exploziile ar fi fost provocate de lipsa de sincronizare a cronometrelor. Ipoteza fraudei este confirmată de procurorul şef din Alessandria, Enrico Cieri, după inspectarea fermei. „Examinând resturile pe care le-am găsit printre dărâmături, am găsit un cronometru şi o butelie de gaz care a fost confiscată. Toate acestea ne fac să credem că explozia a fost provocată în mod intenţionat şi deliberat.”, a spus el.

(Vigili del Fuoco)

Cieri a adăugat apoi că au existat mai multe explozii. „Acum trebuie să continuăm investigaţiile pentru a înţelege cine şi ce a provocat această tragedie”, relatează La Repubblica.

Luni, 4 noiembrie, în jurul orei locale 23.00, pompierii din Alessandria au fost chemaţi să stingă un incendiu la o fermă din Quargnento. Prima explozie a avut loc înainte de miezul nopţii. A doua, ce a avut loc după o oră, a fost fatală: i-a surprins pe pompieri în timp ce erau angajaţi în operaţiunile de stingere a incendiului. În urma prăbuşirii unui zid, echipa de pompieri a fost prinsă sub dărâmături.

Unul dintre locuitorii din zonă a relatat: "A existat o mică explozie înainte de miezul nopţii. Dar nu i-am dat prea multă atenţie. Apoi am auzit sirenele pompierilor care soseau. La scurt timp după aceea am auzit un zgomot mult mai puternic, care ne-a trezit", informează La Stampa .

Numele pompierilor morţi: Matteo Gastaldo, în vârstă de 46 de ani, Marco Triches, în vârstă de 38 de ani, şi Antonio Candido, în vârstă de 32 de ani. Primii doi sunt originari din Alessandria, al treilea din Reggio Calabria. Alţi doi pompieri au fost răniţi, inclusiv un carabinier. Au fost scoşi de sub dărâmături şi transportaţi la spitalele din Alessandria şi Asti în stare gravă. Primarul din Quargento, Paola Porzio, a proclamat doliul oraşului pentru ziua înmormântării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe