Filmul ascuns de la Colectiv. Arafat promite declaraţii după prezidenţiale: Ar fi un element perturbator

Raed Arafat
Raed Arafat (Epoch Times România)
Loredana Diacu
25.10.2019

Aflat din nou în centrul unui scandal uriaş după ce Libertatea a difuzat o înregistrare video de la Colectiv ascunsă timp de patru ani, Raed Arafat a transmis joi seara, pe Facebook, că îşi va exprima punctul de vedere abia după comemorare şi după ce vor trece alegerile prezidenţiale.

Până atunci, Arafat a ţinut să nege acuzaţia că ar fi ţinut ascuns de procurori filmul făcut public de Libertatea.

„În urma apariţiei noilor imagini difuzate de Libertatea, am solicitat colegilor de la ISUBIF şi IGSU să explice şi să răspundă public, în cadrul unei conferinţe de presă, acuzaţiilor lansate la adresa celor care au intervenit şi a conducerilor celor două instituţii în ce priveşte presupusa ascundere a imaginilor respective. Apreciez că informaţiile prezentate de colegii pompieri în cadrul conferinţei de presă sunt realiste şi corect expuse.

Ştiu că se aşteaptă să ies personal să explic mai multe aspecte, mai ales că acuzaţiile că aş fi ascuns şi eu imaginile au fost lansate în public şi continuă să fie difuzate în pofida faptului că şi conducerea IGSU dar şi domnul Gen. (r) Pop, au afirmat că aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte nu puteam să ascund ce nu aveam.

Având în vedere că se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emoţional major care trebuie respectat, dar şi faptul că se desfăşoară procesul electoral pentru alegerea preşedintelui României pentru următorii 5 ani, consider că punctul meu de vedere este bine să fie prezentat după aceste evenimente. Eventualele ieşiri publice din partea mea în aceste zile nu vor face decât să aducă un element perturbator al acestor momente.

Vă asigur însă că am răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate şi nu voi ezita să le aduc în faţa opiniei publice”, a scris Raed Arafat, pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor