Expert, despre comunicatul Mitropoliei Moldovei: Periculos şi pentru că încrederea populaţiei în biserică este de 72%

Nicolae Ţibrigan, expert LARICS
Nicolae Ţibrigan, expert LARICS (captură foto)

Apariţia în Republica Moldova a unui număr mare de fake news a dus la amplificarea unor teorii ale conspiraţiei care au la bază pandemia de coronavirus. Aceste teorii ale conspiraţiei iau amploare nu doar din cauza reţelelor de socializare ci şi datorită faptului că în R. Moldova există "actori de teren" ce funcţionează ca nişte agenţi deschişi ai Kremlinului, care îşi promovează teoriile într-un mod deschis, bucurându-se şi de încredere în rândul populaţiei, a explicat Nicolae Ţibrigan, sociolog şi cercetător în cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale Ion I. C. Brătianu al Academiei Române şi expert în cadrul consiliului Laboratorului de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică LARICS, intr-un interiviu acordat Epoch Times România.

"Respectivul document este mult mai periculos nu doar pentru faptul că s-a adresat Guvernului şi că a fost mediatizat extrem de mult de către presă, dar prin simplul fapt că respectivul document funcţionează ca o directivă către parohiile din Republica Moldova pentru a promova printre enoriaşi aceste naraţiuni şi situaţia e cu atât mai complicată cu cât încrederea populaţiei din Republica Moldova în biserică ajunge la pragul de 72 la sută”, a declarat Nicoale Ţibrigan.

Precizăm că afirmaţiile expertului de la Bucureşti au fost făcute în contextul publicării de către Mitropolia Moldovei a unui document prin intermediul căruia preşedintelui Dodon şi prim-ministrului Chicu li se cere să îi apere pe moldoveni de o eventuală vaccinare obligatorie. In document, Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, susţine că „vaccinarea reprezintă şi un pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui”, şi că vaccinul contra COVID19 ar fi „o cale prin care sistemul antihristic mondialist doreşte să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G”.

Expertul a mai subliniat că, în R. Moldova, Rusia nu are nevoie să acţioneaze prin intermediari, ea are la dispoziţie partid pro-Kremlin care îşi arată deschis orientarea geopolitică, are la dispoziţie oameni de afaceri, media, principalele trei canale de TV din Moldova, care îl promovează intens pe Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe