Primar din Peru se ascunde într-un coşciug şi se dă drept victimă a Covid-19 pentru a scăpa de arest

(Screenshot)

Primarul unui oraş din Peru s-a ascuns într-un coşciug şi s-a dat drept victimă a pandemiei de coronavirus pentru a nu fi arestat de poliţie pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie şi regulile privind distanţarea socială. Totuşi, primarul nu i-a păcălit pe oamenii legii.

Incidentul a avut loc la începutul acestei săptămâni în oraşul sudic Tantara.

Poliţiştii trimişi să îl aresteze pe Jaime Rolando Urbina Torres au declarat că acesta era beat atunci când l-au găsit în coşciug, precizând că acesta avea mască de protecţie pusă pe faţă, potrivit publicaţiei Daily News.

Torres a fost acuzat de localnici că nu a luat în serios ameninţarea coronavirusului “Wuhan” şi că nu a luat măsurile de precauţie necesare pentru a proteja oraşul.

Oraşul Tantara, împreună cu restul ţării, a fost plasat în mod oficial sub carantină în urmă cu 67 de zile de către Guvernul central.

Localnici furioşi au afirmat că Torres a petrecut doar opt zile în oraş de la intrarea în vigoare a carantinei.

De asemenea, primarul a fost acuzat că nu a impus controale de securitate corespunzătoare pentru a se asigura că cetăţenii din afara oraşului nu pot intra în el.

Americile se află acum în epicentrul pandemiei globale de coronavirus, regiunea fiind marcată de o creştere a numărului de infecţii şi decese mai rapidă decât în orice altă regiune.

În prezent, regiunea a înregistrat 2,1 milioane de cazuri de coronavirus. Peru a înregistrat un număr de 104.020 de infecţii şi 3.024 de decese.

La nivel global, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, au fost înregistrate până acum peste 5 milioane de cazuri de infecţie cu coronavirus.