Eurosport scrie despre Gigi Becali că este un fel de vampir al antrenorilor

George Becali. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
07.04.2012

Gigi Becali, om de afaceri extrem de bogat, omniprezent în media, proprietar al echipei Steaua, dar şi om politic şi europarlamentar, este un melanj între Silvio Berlusconi pentru avere, Maurizio Zamparini pentru implicare în jocul clubului şi Bez pentru povestea sa nu foarte clară, scrie Eurosport.

Portalul îl mai compară pe patronul Stelei cu Tapie pentru gustul politic, Mamic sau Chagaev pentru discursul vehement şi pentru agresarea verbală şi fizică a jucătorilor şi jurnaliştilor, Nicollin pentru glumele deplasate şi cu preşedintele Federaţiei croate Markovici pentru presupusa homofobie.

Candidat la preşedinţia ţării de două ori, el a declarat, de exemplu, în 2009 că "trebuie create cartiere pentru homosexuali şi lesbiene (...) pentru a ne lăsa în pace".

Becali le-a interzis, de altfel, jucătorilor săi să folosească melodia "We are the champions" a Queen, pentru că Freddy Mercury "era homosexual, deci nebun".

În ceea ce priveşte Steaua, Eurosport scrie că, în ţara lui Dracula, Gigi Becali este un altfel de vampir. Îşi consumă antrenorii cu un asemenea apetit şi o asemenea regularitate încât numai fantasticul Maurizio Zamparini de la Palermo poate să îi facă faţă.

Cea mai recentă victimă a sa este Ilie Stan, care a cedat săptămâna trecută, după şapte luni pe banca Stelei. Succesorul său, Mihai Stoichiţa, este al 20-lea tehnician angajat de Becali de când a preluat clubul. Adică o medie de un antrenor la şase luni.

Ca într-un scenariu scris dinainte, Stoichiţa, dar şi Marius Lăcătuş, Walter Zenga, Victor Piţurcă şi chiar marele Gheorghe Hagi au acceptat oferta lui Becali de a deveni antrenor la Steaua... pentru a pleca după câteva luni, fie din proprie iniţiativă, fie concediaţi.

În cazul lui Stoichiţă şi Lăcătuş se poate vorbi chiar de masochism, pentru că sunt la a treia tentativă fiecare.

Când Hagi a preluat sarcina antrenării Stelei, în 2007, unii au crezut că va fi suficient de puternic pentru a-i rezista lui Becali şi că va fi suficient de bun pentru ca acesta din urmă să nu se mai amestece. Însă Hagi a renunţat repede, iar Steaua nu a mai fost campioană din 2005.

Eurosport subliniază că Steaua nu este un club oarecare, ci cel mai popular din România şi unul dintre cele două cluburi din Europa de Est care au câştigat Champions League.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor