EURO 2020. Selecţionerul Norvegiei despre partida cu România: "N-am fost eficienţi în faţa porţii"

Pe Naţional Arena, Norvegia n-a reuşit să joace la fel de bine ca în meciul cu Spania. După o primă repriză slabă din partea ambelor echipe, România a deschis scorul prin Mitriţă, iar Sorloth a egalat în prelungiri. Portarul Jarstein a fost salvator la Bucureşti, parând chiar şi un penalti.
Selectionerul naţionalei de fotbal a Norvegiei, Lars Lagerback.
Selectionerul naţionalei de fotbal a Norvegiei, Lars Lagerback. (Getty Images)

Partida din Grupa F a preliminariilor EURO 2020 la fotbal dintre selecţionatele României şi Norvegiei s-a terminat indecis, scor 1-1 (0-0), un rezultat care nu avantajează nici una dintre echipe, dar care păstrează încă vie speranţa calificării de pe poziţia a doua.

În ceea ce priveşte rezultatul, selecţionerul Lars Lagerback a declarat că echipa sa trebuia să decidă soarta meciului încă din prima repriză.

"Trebuia să decidem meciul în prima repriză, dar n-am fost eficienţi în faţa porţii. Suedia şi Spania au terminat la egalitate, aşa că s-a terminat pentru noi", a mărturisit Lars Lagerback la conferinţa de presă de după meci, convins fiind că Norvegia nu va mai reuşi calificarea, şansele rămânând doar teoretice.

Totodată Lagerback a amintit din nou de decizia UEFA de a permite prezenţa în tribunele Arenei Naţionale a treizeci de mii de copii - un meci care trebuia să se joace cu porţile închise în urma sancţiunilor forului internaţional ca urmare a scandărilor rasiste ale suporterilor români la meciurile cu Spania şi Malta.

"Cred că problema ţine de UEFA, nu de federaţia română. Din punctul meu de vedere este cea mai nedreaptă decizie pe care am văzut-o de când activez în fotbal şi am activat atâţia la nivel de top. Nu cred că este vina României, cred că este vorba despre accesul pe stadion. Dacă stadionul este închis, pentru mine este inadmisibil să existe spectatori. Discuţia despre rasism trebuie să dispară. Discuţia a fost dacă România poate să aibă sau nu spectatori pe stadion şi dacă tinerii pot profita de o astfel de partidă, da, este OK. Nu cred că a influenţat în vreun fel rezultatul faptul că a fost permis copiilor accesul. Chiar dacă ar fi fost tribunele pline cu spectatorii cu o vârstă normală tot ar fi trebuit să rezistăm acestei presiuni, deci nu cred că a influenţat rezultatul. Dacă eu ştiu că partida se dispută cu porţile închise, atunci se joacă fără spectatori. Dacă vrei să stopezi rasismul trebuie să întăreşti deciziile pe care le iei şi nu să permiţi accesul când există o astfel de sancţiune. Poate e un lucru pozitiv că există copii la o astfel de partidă, nu trebuie să amestecăm lucrurile", a spus tehnicianul suedez în vârstă de 71 de ani.

În meciul tur, din iunie, scorul a fost de 2-2, la Oslo.

Clasamentul grupei F după partidele de miercuri se prezintă astfel: 1. Spania 20 puncte, 2. Suedia 15 puncte, 3. România 14 puncte, 4. Norvegia 10 puncte, 5. Feroe 3 puncte, 6. Malta 3 puncte