EURO 2020. Cosmin Contra: "Eu am mare încredere în ei şi sunt sigur că mâine vor da totul ca să scoată un rezultat pozitiv"

Reprezentativa de fotbal a ţării noastre - cu Cosmin Contra selecţioner, continuă campania de calificare la Campionatul European de anul viitor, tricolorii urmând să întâlnească selecţionata Norvegiei pe 15 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti (ora 21:45) - partidă din Grupa F a preliminariilor.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, prezent la conferinţa de presă organizată cu prilejul partidei cu Norvegia, duel din cadrul grupei F a preliminariilor EURO 2020 a făcut câteva declaraţii cu privire la partida de pe Naţional Arena din Capitală. Acesta este pe deplin încrezător în capacitatea jucătorilor săi şi se aşteaptă la un rezultat pozitiv.

"Niciunul dintre cei trei adversari care ne-au mai rămas în grupă nu este uşor. Pentru mine cel mai important joc este însă cel care urmează, cu un rezultat pozitiv cred că suntem şi mai aproape de o calificare pe care ne-o dorim toţi. Eu la niciun meci nu transmit jucătorilor mei să joace la egal. Formaţia o alcătuiesc şi în funcţie de calităţile adversarului. Ne-au dat planurile peste cap şi accidentările din Feroe, dar toţi cei care au fost convocaţi pot face la un astfel de meci. Am mare încredere în ei, s-au antrenat foarte bine, au fost foarte atenţi la ceea ce am lucrat în această săptămână şi de aceea am mare încredere în ei că responsabilitatea lor va fi foarte mare şi că ne vor face fericiţi pe toţi", a spus Cosmin Contra.

De partea cealaltă, Lars Lagerback - conducătorul principal de joc al primei reprezentative a Norvegiei, a făcut la rândul său câteva afirmaţii cu privire la tricolori. Suedezul în vârstă de 71 de ani a rămas totodată plăcut surprins de numărul mare de copii care vor fi prezenţi pe stadion, în condiţiile în care se joacă sub sancţiunea dictată de UEFA (după incidentele provocate de suporteri la partidele cu Spania şi Malta), astfel încât pot asista doar persoane sub 14 ani.

"Este o nouă provocare dificilă. Nu sunt foarte multe de pus la punct pentru că avem foarte puţin timp la dispoziţie, depinde foarte mult de jucători. Ne putem baza doar pe o refacere a jucătorilor. Am analizat în aceste două zile partida României cu Feroe, dar restul depinde de jucătorii mei. Selecţionerul României a schimbat foarte mult echipa, sunt foarte multe nume noi, dar pot spune că este o echipă interesantă. Am urmărit atât jucătorii tineri, regăsim şi jucători de la Campionatul European de tineret din vară.. E o echipă cu jucători tehnici, i-am analizat la şedinţa tehnică pe cei care bănuim că vor fi titulari mâine, însă noi ne concentrăm pe jocul nostru.. Nu aş fi fericit dacă nu vom câştiga, dar cred că m-aş mulţumi cu un punct dacă România va domina partida. Niciodată nu pot să fii mulţumit cu altceva în afară de victorie la fotbal, iar eu lucrez în fotbal", a declarat Lagerback.

"Am crezut ca am trăit suficient timp în fotbal astfel încât să nu mă mai surprindă nimic, dar iată că sunt surprins, nu ştiam de această regulă a UEFA şi chiar dacă pot spune că nu o înţeleg în totalitate, am foarte mult respect pentru suporterii români şi pentru România pentru faptul că au reuşit să strângă atât de mulţi copii pentru această partidă. Respect faptul că Federaţia Română de Fotbal reuşeşte să aducă aceşti copii la stadion, sper să fie o atmosferă frumoasă, să nu existe incidente de tipul celor care se tot petrec în Europa. Sperăm că nu vom fi nevoiţi să ne confruntăm cu o atmosferă ostilă şi că va fi un spectacol frumos", a continuat selecţionerul norvegian.

Federaţia Română de specialitate a anunţat, vineri, că peste 30.000 de copii şi însoţitori s-au înscris pentru a asista la partida România - Norvegia, din preliminariile EURO 2020.