EURO 2020. Declaraţiile selecţionerului Cosmin Contra după partida cu Norvegia

Reprezentativele de fotbal ale României şi Norvegiei au remizat, vineri seara, în preliminariile campionatului european de anul viitor, scor final 2-2 (0-0), tricolorii revenind admirabil după ce formaţia antrenată de Lars Lagerbaeck a avut în prealabil un avantaj de două goluri.
Selecţionerul român Cosmin Contra.
Selecţionerul român Cosmin Contra. (Echipa nationala de fotbal a României/facebook)

Conducătorul principal de joc al selecţionatei de fotbal a României, fostul internaţional Cosmin Contra, a dat un prim interviu legat de evoluţia elevilor săi din partida cu echipa similară a Norvegiei disputat vineri seara pe Stadionul Ullevaal din Oslo, în Grupa F a preliminariilor EURO 2020.

"Un egal norocos. Pe de altă parte, cum am mai zis, acest spirit de a nu ne da bătuţi există. Continuăm, însă, să facem greşeli, iar aceste greşeli te costă puncte, te costă o calificare... Vom avea mult de suferit dacă vom continua astfel. Felicit însă băieţii pentru că nu este uşor să joci împotriva Norvegiei, o echipă puternică. Am luat goluri care puteau fi evitate, dar... După 2-0 am schimbat un pic tactica. Ianis, Maxim, Ţucudean au intrat foarte bine, au schimbat jocul nostru, iar acest egal ne poate duce la EURO", a mărturisit acesta.

Urmează ca prima echipa să întâlnească, luni, echipa similară a Maltei, în deplasare. Tricolorii au contabilizat până în prezent în această campanie o victorie, un egal şi un eşec.

"Sunt şanse, dar important e să câştigăm luni în Malta. Trebuie să învăţăm din acest meciuri, cu Suedia şi Norvegia. Dar acum sunt bucuros pentru acest punct", a continuat selecţionerul.