Roland Garros. Rafael Nadal calificat în marea finală după o victorie în faţa lui Roger Federer

"A fost un meci dificil, cu un vânt puternic, sunt foarte bucuros că voi disputa o nouă finală la Roland Garros, cel mai important turneu pentru mine. Este ceva special" - Rafael Nadal.
Tenismanul spaniol Rafael Nadal alături de elveţianul Roger   Federer.
Tenismanul spaniol Rafael Nadal alături de elveţianul Roger Federer. (Roland-Garros/facebook)

Rafael Nadal (32 ani, 2 ATP) este foarte aproape de titlul cu numărul 12 la Roland Garros - al doilea turneu de Mare Şlem al anului, graţie victoriei înregistrate în penultimul act în faţa eternului săi rival, elveţianul Roger Federer (37 ani, 3 ATP), în trei seturi, scor final 6-3, 6-4, 6-2.

Ce doi campioni titraţi ai sportului alb s-au duelat două ore şi 25 de minute.

''Felicitări lui Roger, este incredibil cum joacă la acest nivel la 37 de ani. Pentru mine a fost o plăcere să evoluez împotriva unui mare jucător. A fost un meci dificil, cu un vânt puternic, sunt foarte bucuros că voi disputa o nouă finală la Roland Garros, cel mai important turneu pentru mine. Este ceva special'', a declarat tenismanul iberic, aflat la cea de 22-a victorie consecutivă obţinută pe zgura pariziană.

Nadal se pregăteşte acum pentru un meci la fel de interesant, contra învingătorului din partida care-i va opune pe sârbul Novak Djokovic (1 ATP) şi austriacul Dominic Thiem (4 ATP).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport